Съдът иска адреса на Галеви

Юлиан Христов 13 ноември 2012 в 12:03 1843 1

Осъдените братя Галеви - Ангел Христов и Пламен Галев, на 4 и 5 години затвор. Снимка: БГНЕС
Осъдените братя Галеви - Ангел Христов и Пламен Галев, на 4 и 5 години затвор. Снимка: БГНЕС

Върховният касационен съд (ВКС) отложи за неопределено време делото за конфискация на имуществото на братя Галеви.

Това стана днес на заседание по делото, образувано по искане на главния прокурор. Искането е за възобновяване на делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, в частта на наложената им конфискация.

Двамата са в неизвестност след като на 3 май съдът потвърди осъдителните им присъди на 4 и 5 години затвор. От тогава те се издирват.

В искането главният прокурор твърди, че „не са събрани доказателства за имотното състояние на подсъдимите и не е посочено какво имущество се конфискува”, затова иска възобновяване на делото и връщането му на апелативния съд за ново разглеждане в частта за конфискацията.

Съдът поиска днес от прокуратурата да посочи актуалните адреси на двамата в страната или в чужбина, за да може те да бъдат редовно призовани и така да бъде спазено правото им на процесуална защита. Освен това адвокат Емил Велинов, който досега ги защитаваше пред другите инстанции, трябва да получи пълномощни от тях, за да може да ги представлява в точно това наказателно производство.

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД) внесе през август иск за конфискуване на имущество на Ангел Христов и Пламен Галев на обща стойност 4 250 189 лв. Сред имуществото, което подлежи на запор са девет луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 фирми е съдружник Ангел Христов, както и недвижими имоти в с. Ресилово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови