Протестите на Орлов мост влязоха в изпита по журналистика

Александра Маркарян 16 юли 2012 в 10:17 4156 1

Кандидатстудентски изпит в Софийския университет. Снимка: Сергей Антонов
Кандидатстудентски изпит в Софийския университет. Снимка: Сергей Антонов

Протестите на Орлов мост влязоха в изпита по журналистика. Кандидат-студентите на Софийския университет трябва да говорят за "Екология и гражданска активност" и "Медиите и тяхната отговорност" на устния изпит по журналистика днес.

Ако кандидатите представят публикувани или излъчени авторски материали, комисията може да зададе и въпроси, свързани с тях.

Изпитът започна в 8.00 ч. За него са се записали 671 кандидати. Броят им е необичайно висок за последните 2-3 години, когато кандидатите бяха приблизително наполовина по-малко.

До конкурса са допуснати кандидатите, получили оценка минимум 3.50 от писмения изпит по журналистика в СУ. Другото условие за допускане е оценка от матурата по литература минимум 3.50. За кандидат-студентите вече не е задължително да се явяват и на приемен изпит по литература в СУ.

С устния изпит по журналистика се кандидатства за специалностите "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване". Последната специалност има само редовна форма на обучение, другите две - редовна и задочна.

Балът се образува от удвоената оценка от писмения изпит по журналистика, оценката от устния приемен изпит и оценките от дипломата за средно образование от матурата по литература и по история. Максималният бал е 30.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови