Правителството излъчва свои представители в НЗОК

17 април 2013 в 08:50 1389 0

Министерски съвет. Снимка: БГНЕС
Министерски съвет. Снимка: БГНЕС

На редовното си заседание правителството ще определи представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

За представител на държавата в Надзорния съвет на касата ще бъде назначена заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер. С друго свое решение кабинетът ще замени досегашния представител на Министерството на здравеопазването в Комисията по прозрачност по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Мястото на д-р Минчо Вичев заема ще заеме заместник-министър Лидия Нейчева, която ще бъде и председател на Комисията. Лидия Нейчева е магистър по фармация, завършила е Фармацевтичния факултет на Медицинска академия – София и има придобита специалност по Клинична фармация. Има над 20 години опит като управител на болнични аптеки.

В състава на Комисията ще бъде направена още една промяна – представителят на Министерството на труда и социалната политика Наталия Иванова се заменя от Ирина Иванова. Тя е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград и в момента е началник на отдел „Равни възможности, антидискриминация и социални помощи“ към дирекция „Политика за хората с увреждания, равни възможности и социални помощи“ в МТСП.

Очаква се на днешното си заседание кабинетът да разгледа и средносрочна бюджетна прогноза за периода 2014-2016 г. Очаква се министрите да гласуват актуализацията на стратегията за управление на държавния дълг до 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!