Полицията арестува таксиджия, изнасилил клиентка

Последна промяна на 10 април 2012 в 12:30 1241 6

Полиция. Снимка: Сергей Антонов
Полиция. Снимка: Сергей Антонов

Столични полицаи са задържали таксиметров шофьор, който пребил и изнасилил своя клиентка.

Арестът е станал, след като 21-годишно момиче подало сигнал за това, че била ограбена, пребита и изнасилена от мъжа, който накрая отмъкнал и телефона й.

40-годишният шофьор на такси имал богато криминално досие. През март той бил обявен за общодържавно издирване, но това не му пречило той да продължи да бъде таксиметров шофьор в една от големите компании. След проверка полицаите установили, че мъжът има 3 присъди за притежание на наркотици и хулиганство. Той има и няколко регистрации в МВР за притежание на дрога, съпротива на полиция и грабежи.

 
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2012 в 13:05

Владимир Василев казва: Едното води до другото за съжаление. Още повече как един търкалял се предната вечер, на другият ден ще е в състояние да си върши адекватно работата, шофирайки по натоварените софийски улици?
Да, вярно е, че в случая не става въпрос за ПТП.

поп Дръвчо казва: Все си мисля, че е редно в компания, която държи на името си, да се изисква свидетелство за съдимост, а и знаем в това глобално село, как информацията за всеки стига по неведоми пътища.

10.04 2012 в 13:03

А защо не се споменава името на компанията? Или за обществото няма значение коя компания наема служители с богато досие? Щото, видиш ли, ще се опетни името на иначе социално-отговорния работодател.

10.04 2012 в 12:56

Именно това свидетелство за съдимост трябва да обяснява на работодателя дали този човек става за работа с клиенти или не. А именно тази длъжност ми се струва съвсем уместна за проверяване на криминалното минало.

10.04 2012 в 12:53

Абе нека се търкалят по полянките в извън-работно време. Пък за такива рецидиви като горния не смея да си мисля... ама това не би трябвало да е допустимо по принцип.

10.04 2012 в 12:51

Не сте прави.

Не е работа на таксиметровата компания (и която и да е друга компания) да знае съдебната история на служителя си. Максимумът, който може да му поиска, е свидетелство за съдимост и то само за конкретни длъжности.

Една друга институция по принцип знае всичко и има 9-цифрен бюджет за СРС, но това не и пречи да обяви за издирване човек, на когото му вървят осигурителни вноски от едно конкретно място.

10.04 2012 в 12:43

Подкрепям Владимир!
Аз лично очаквам още подобни случаи, тъй като видях, че мъж, който живее в кварталът ми и аз лично съм го засичала неколкократно да се търкаля по зелените площи е станал какъв-да, таксиметров шофьор също.
Вярно е, че сега изглежда в приличен вид, но до кога ще е така? Него го познавам и ако случайно го спра на улицата, ще се откажа да се кача в таксито, но следващият какъв ще е...