Полицейски синдикат съди Цветанов

04 декември 2012 в 13:41 2201 1

СФСМВР. Снимка: БГНЕС, архив
СФСМВР. Снимка: БГНЕС, архив

Синдикат в МВР внесе жалба срещу вътрешния министър Цветан Цветанов във Върховния административен съд.

От Синдикалната федерация на служителите ще съдят МВР заради отказа на министъра да започне процедура по сключване на ново споразумение с недоволните полицаи, съобщи БНР.

Освен заведеното дело от Синдикалната федерация на служителите обявиха, че ще оспорят пред съда редица документи, регламентиращи дейността на полицаите. 

Преговори няма. Решихме да потърсим правата си по съдебен ред, защото се оказва, че към момента това е единствената останала ни законова възможност, доколкото ние продължаваме да сме в състояние на протест. В същото това време министърът е в нарушение на Закона за МВР. Отказаха да започнат преговори с една синдикална организация, която е обявила протест, каза Валентин Попов от синдикалната федерация.

От синдиката за пореден път потвърдиха, че се намират в състояние на протест, но уточниха, че към момента не се предвиждат ефективни протестни действия. До момента няколко пъти служителите на МВР излизаха на протести заради недоволство от действията на политическото ръководство на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!