Подариха партия на протестиращите

Последна промяна на 04 март 2013 в 18:10 4348 20

Адв. Веска Волева. Снимка: Сергей Антонов
Адв. Веска Волева. Снимка: Сергей Антонов

Част от протестиращите вече си имат партия - „Обединен блок на труда“, регистрирана през 1997 година, беше дадена безвъзмездно на протестиращите от адвокат Веска Волева, която представлява партията.

Идеята е протестиращите да могат да излъчат свои кандидати, които да влязат в следващия парламент, като по този начин няма да загубят време за регистрация на партията.

Пред OFFNews адв. Волева обясни, че регистрацията ще бъде дадена безвъзмездно на желаещите, които искат и могат да формулират исканията си, като сами излъчат своите представители на предстоящите парламентарни избори. Тези хора ще бъдат ангажирани с изработване на антимонополно законодателство, защото в момента това е най-големият проблем на България, обясни Веска Волева.

Според нея трите неотложни точки в дневния ред на обществото са: премахване на чл. 417 от Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК), който позволява ускореното връщане на задължения към банките; налагане на мораториум върху изпълнителните дела на банките и монополистите срещу длъжници до окончателното решаване на проблема законодателно; промени в Изборния кодекс, които да позволят граждански контрол в изборните комисии, така че да не се допуска фалшифициране на изборите.

Веска Волева заяви, че е оптимист по отношение на протестите, които са тръгнали заради дълго таените процеси и натрупаните негативни настроения. „Тези проблеми са породени от всички, които са управлявали България през последните двадесет и три години, защото те са правили икономика в интерес само на себе си“, каза тя.

Волева каза, че се е срещала с организаторите на протестиращите. Тя, заедно с професор Боян Дуранкев от УНСС, чието име беше спрягано сред кандидатите за служебен премиер, ще консултират протестиращите в техните искания, така че да бъдат формулирани. Прочетената декларация от Йоана Иванова по време на консултациите за съставяне на Обществен съвет при президента е консултирана с Волева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2013 в 20:05

Чака ни кабинет на ГЕРБ, АТАКА и БСП.

10.03 2013 в 22:18

Национализация чрез експроприяция на всичко голямо и средно - това за база и народовластие като атрибут на пряката демокрация - това в надстройката, за да има справелдиво пропорционално разпределение на произведеното. какво ще стана, ако това стане? Ще ни задушат чрез плътен външен обръч и това ще е началото на вътрешното разделение - едни ще искат да живеят пак свободно и богато, други ще искат да бъдем бедни, но справедливи един към друг. Ще надделеят първите и блокадата около нас ще падне т.е. ще тръгнем по стария път. Харесва ли ви?
Някога легендарният Славчо Трънски каза - когато на мен не ми харесваше да живея повече по онзи начин, взех пушката и хванах гората.
Вие готови ли сте? Готови ли сте за пушка и за гора? Аз не съм сигурен в себе си заради децата ми - аз не знача нищо, но не ми се иска децата ми да пострадат. Още повече те не мислят като мен-възпитаник на марксизма-ленинизма.
Но съм почти редовен протестиращ.
bozhidar_spasov_sofia@abv.bg

08.03 2013 в 00:47

Чудесен начин за "обиране " на гласове

05.03 2013 в 12:55

А бе Вие луди ли сте?Това е прост полицейски номер.Щом народа иска нещо,то това му се полага,а не да го водят за носа и да му казват че не може.ТОЙ е СУВЕРЕНА,а не да ВИ залъгват с приетата в техен интерес конституция.А до тази партйка,къде бе до сега?Може би в задника на опитващата да яхне сега народа.

05.03 2013 в 12:41

Простотията е майка на немотията , и обратното сигурно е вярно .

05.03 2013 в 12:39

Така се први на фондовите борси , с цел измама , така че си го избийте от главата . А пък и желаещите да станат "Господин за един ден" ще са толкова , че самите те ще се избият . Така че да се посмеем е най добре. добър виц - много смях . Ха ха ха ...

05.03 2013 в 12:14

Некадърното управление на Герб раздели народа и сега се опитват да се намесят обратно във властта с уж изцяло народни партии. герберите пак са замислили някакъв таен ход за инфилтрация

05.03 2013 в 11:56

А, много способен адвокат е Волева. Адвокат- общественик.
А някой спомня ли си кой основа тази партия ОБТ. Май професора Къци Петков, а. Когато си вярваше , че има профсъюз и профсъюзът му ще го вкара във властта.

05.03 2013 в 11:28

Боже колко много мераклии за власт! Най-голямо наказание на тези, който създадоха илюзията, че да управляваш е лесно и го може всеки!

05.03 2013 в 11:20

Волева е способен адвокат! Че протестиращите имат нужда от известно съдействие, за да си формулират исканията е безспорно. Откъде обаче дойде това име на паритята?