Перничанин предотвратил обира на банкомат в миньорския град

01 август 2012 в 15:21 1542 2

Българите теглят 42 млн. лева всеки ден от банкомати
Българите теглят 42 млн. лева всеки ден от банкомати

Жител на Перник е предотвратил опита за обир на банкомат в Перник от понеделник, научи OFFNews.bg.

Около 4.00 часа на 30 юли сутринта взрив разбути жителите на квартал „Изток“, след като неизвестни взривиха банкомат. Заради бързата намеса на полицията, която пристига на мястото на инцидента, до обир на банковата машина не се е стигнало, съобщиха тогава от ОДМВР-Перник. Крадците стигнали до мястото с краден микробус, но след идването на патрулките, избягали, като оставили колата на улицата.

Собственикът на буса, който пожела анонимност, твърди че сам е открил возилото си и това е било причина крадците да избягат. „Истината е, че лично аз, докато си търсих цяла нощ откраднатия бус, се натъкнах на обира на банката и прогоних бандитите, като останах сам и безпомощен 15-20 минути с буса и отворената банка“, обяснява той. Собственикът твърди, че, тъй като взривеният банкомат е на 200 метра от полицията, цялата истина по случая не се оповестена. „С две думи сам си намерих буса и предотвратих обира с риск за живота, а няма и едно благодаря от страна на банката и полицията“, коментира той.

От полицията в Перник обясниха за OFFNews.bg, че са наясно с това, че опитът за обир е станал с краден бус. Сигналът за това е бил подаден от собственика му. В същото време обаче той не се е появил в полицията, за да даде показания по обира и да обясни дали е видял бандитите. Разследващите отказаха да коментират дали мъжът е заподозрян за опита за обир, тъй като става въпрос за информация, която е следствена тайна. От информацията на властите обаче става ясно, че до момента той не е търсен за разпит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!