Втори опит за обир на банкомат в Перник

30 юли 2012 в 12:37 3065 1

Българите теглят 42 млн. лева всеки ден от банкомати
Българите теглят 42 млн. лева всеки ден от банкомати

Втори опит за обир на банкомат за този месец беше направен през нощта в Перник. 

Около 4.00 часа тази сутрин взрив е събудил жителите на квартал "Изток" в миньорския град. Заради бързата намеса на полицията, която пристига на мястото на инцидента, до обир на банковата машина не се е стигнало, обясни пред OFFNews.bg говорителят на Областната дирекция на полицията в Перник Венцислав Алексов. Обирджиите са изоставили микробуса си, след като полицейската патрулка ги е застигнала. 

Обектът се охранява от частна фирма, на място има и охранителни камери, които вероятно са запечатали образите на обирджиите. 

Това е втори подобен случай в града само за месец. На 4 юли, отново около 4.00 часа сутринта, беше взривен банкомат. И тогава до обир не се стигна, заради бързата намеса на полицията. Въпреки че двата случая си приличат, вероятно не става въпрос за едни и същи извършители, коментира говорителят на местната полиция. Той обясни, че за първия случай има задържан перничанин, който първоначално е бил с 24-часова полицейска мярка за неотклонение. По-късно му е повдигнато обвинение и наложена парична гаранция от 1000 лв. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!