Осъдената Булбанк върна лихви, но продължава да надписва кредити

Последна промяна на 22 февруари 2013 в 15:54 4361 5

"УниКредит Булбанк" Снимка: money.bg

Булбанк е върнала незаконно взетите лихви от русенеца Пламен Стоянов, който я осъди през есента на 2012 г. В същото време обаче продължава на начислява незаконни лихви по кредити.

Това съобщи пред OFFNews Стоянов.

Банката бе осъдена от Стоянов заради незаконна промяна на методиката по изчисляване на лихвите по кредита,  направена след усвояването му. Решението постанови Русенският окръжен съд на 26 октомври 2012 г.

Банката не е платила доброволно сумата, присъдена от съда. Наложило се е Стоянов и адвоката му да прибегнат до съдебен изпълнител. В крайна сметка парите били преведени в средата на януари 2013 г.

Стоянов и адвоката му изпратили писмо до "УниКредит Булбанк" на база съдебното решение. В писмото се иска преустановяване използването на неравноправните клаузи, отнасящи се до формирането на лихвения процент, разказа Стоянов. 

Към момента отговорът е мълчалив отказ.

"Вероятно ще се стигне да се съдим отново с банката за същото закононарушение в същия съд, колкото странно и да звучи", коментира русенецът.

 От Булбанк заявиха в пред OFFNews, че парите са били преведени по-рано, в края на декември. От там припомниха, че кредитът на Стоянов вече е предсрочно изискуем (бел. ред. - той бе обявен за предсрочно изискуем, след като Стоянов спечели делото в Русе) и обещаха проверка на твърдението за начина на формиране на оставащата дължима лихва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2013 в 01:41

Учудвам се, че чрез медиите научавам, че УниКредит Булбанк ми е направила предсрочно изискуем. Самата банка Дек.2012 г. сама си призна, че в договора ми няма клауза позволяваща й да ме разкара като клиент. А колкото до парите на 20 Дек бе заявен изпълнителния лист а парите бяха в моята сметка след Нова година, така че твърденията на банката се разминават сериозно от фактите. Отделно на твърденията на банката че е предсрочно изискуем, ако бе така до сега да са ме намерили и започнали да ме рекетират, както го правиха в последните 3 години... Пък и защо ли ще си правят труда да преразгледат как ми се изчислява лихвата след като вече ме гонят да си вземат парите!!!

22.02 2013 в 21:58

Те са следващите.

22.02 2013 в 20:59

В неделя пред Левон и 12-те разбойници.

22.02 2013 в 18:49

Ние сме,че търпим...

22.02 2013 в 18:24

В банката са мазохисти.