Орешарски отговаря за полетите на Борисов с авиоотряда

07 юни 2013 в 08:27 2184 3

Авиоотряд 28. Снимка: БГНЕС
Авиоотряд 28. Снимка: БГНЕС

Премиерът Пламен Орешарски ще отговаря на питане на "Атака" за полетите на бившия премиер Бойко Борисов и неговите министри, правителствения Авиоотряд, както и унищожаването на заявки за такива полети.

Миналата седмица стана ясно, че администрацията на Министерски съвет не пази архивите за полетите на властта. „Авиоотряд 28” стана печално популярен с това, че извършваше частни полети на бившия премиер, като този с отбора “Бистришките тигри”, в който Борисов е играч. Отборът беше транспортиран с правителствения самолет до Варна за мач с Чавдар (Етро поле).

Заради съмненията, че правителственият самолет е служил за "въздушно такси", депутатът от "Атака" Венцислав Лаков пита премиера и военния министър Ангел Найденов за това какви полети са изпълнявани от отряда и с военни летателни машини за нуждите на кабинета "Борисов".

Специална комисия в парламента ще се занимава с полетите на властта. Целта е да бъдат изнесени факти за какви цели е бил използван авиоотрядът.

По данни на Финансовото министерство през 2011 година от 106 полета авиоотрядът е извършил 52 полета в страната, които са стрували на данъкоплатците 203 хил. лв. За поддръжка на авиоотряда са дадени 8,4 млн. лв. От тях малко на 2 млн. лв. са разходите за персонал, над 4 млн. лв. са разходите за издръжка на полети, 1 260 000 лв. са общите разходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!