Анкетна комисия ще разследва полетите на Борисов с Авиоотряд 28

Елица Мартинова 05 юни 2013 в 10:25 3096 1

Авиоотряд 28. Снимка: БГНЕС
Авиоотряд 28. Снимка: БГНЕС

Анкетна комисия ще разследва кога и как Борисов е използвал Авиоотряд 28 за лични цели.

Парламентът единодушно реши да създаде временна анкетна комисия, която да разследва кога, как и с какви средства управлението на ГЕРБ е използвало услугите на Авиоотряд 28. Временната анкетна комисия ще проведе разследване в рамките на един месец.

Комисията ще бъде оглавена от Венцислав Лаков от "Атака". В състава й влизат Маргарита Николова ("Атака"), Антон Кутев и Жельо Бойчев от "Коалиция за България", Владислав Горанов и Ивайло Московски от ГЕРБ и Йордан Цонев и Рамадан Аталай от ДПС.

Идеята за комисията е на ДПС и "Коалиция за България". Те предлагат да се проследят всички полети на Борисов от лятото на 2009 г., когато той встъпи в длъжност, до предсрочното напускане на поста тази пролет.

Освен Авиоотряд 28, комисията ще разгледа кога, защо и с какви средства са извършени полетите на въздухоплавателните средства на Министерството на отбраната, когато не са използвани за цели на въоръжените сили.

По време на дебатите бившият транспортен министър Ивайло Московски заяви, че ГЕРБ подкрепя предложението. Той обаче предложи да се разшири обхватът на работа на комисията.

"Да стане ясно и по време на Тройната коалиция какви самолети бяха поръчвани, на каква стойност и какви усилия направи ГЕРБ, за да намали щетите", каза Московски.

Предложението му обаче не бе уважено от ръководството, тъй като не бе представено в изряден вид за процедурно предложение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews