Октай Енимехмедов за нападението над Доган: Почувствах удовлетворение

OFFNews 28 септември 2013 в 18:24 5566 9

Октай Енимехмедов. Снимка: Сергей Антонов
Октай Енимехмедов. Снимка: Сергей Антонов

Почувствах удовлетворение. Така Октай Енимехмедов отговори на въпроса на Сашо Диков какво е чувствал, качвайки се по стъпалата към сцената секунди, преди да насочи пистолет в главата на Ахмед Доган.

"Почувствах удовлетворение. Имаше момент на риск. Можеше да ме задържат", каза Енимехмедов в излъчено днес интервю за "Дикoff" по Нова телевизия.

Енимехмедов насочи газов пистолет и опита да стреля в главата на Доган на 19 януари, по време на Националната конференция на ДПС в зала 3 на НДК, докато вече почетният председател на партията говореше. Газовият пистолет засече и трите опита на Октай да произведе изстрел не успяха.

"Не съм имал умисъл, желание да умъртвя Ахмед Доган, а да изразя гражданско недоволство - Ахмед Доган от 20 години е в управлението на страната и носи отговорност за това какво се случва днес. Носи отговорност за поколението", каза Енимехмедов.

Доган защитава изцяло своя интерес, не мисли за хората, допълни той.

За него постъпката му е израз на патриотизма му, "на любовта ми към истината и справедливостта".

"Защо говорите за как можел да пострада Доган, а не казвате, че един млад човек се е противопоставил на Доган, на един от хората, които в продължение на години е участвал в управлението на държавата? Правя го по моя начин на изразяване. Това е единствения начин, за да се случи някаква промяна. Всички искаме това. Можело да му потече кръв на Доган. А мен можеха да ме убият", каза още Октай Енимехмедов.

Не харесвам БСП - те прокарват чужди интереси, каза още Енимехмедов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!