Новите правила за държавните пари ясни до дни

Нели Чолашка 24 април 2013 в 13:57 1201 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Новите правила за депозирането на парите на държавните предприятия ще бъдат обявени в понеделник, съобщи премиерът Марин Райков.

Седмица след сформирането на служебното правителство Райков създаде работна група, която ще подготвя правила за публичност и управление на риска при управлението на парите на държавните предприятия.

Създаването на работната група дойде ден след медийната престрелка между Цветан Василев и „Икономедия“. Пред австрийския в. „Дер Шандарт“ банкерът заяви, че президентът Росен Плевнелиев, който назначи настоящия служебен кабинет, обслужва „олигарси“ и е свързан със създателя на „Икономедия“ Иво Прокопиев. 

Серия медийни публикации на в. “Капитал” разкри, че близо половината от парите на всички държавни дружества са депозирани в Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев.

Тогава стана ясно, че 630 милиона лева от парите на държавните енергийни компании в Българския енергиен холдинг са в банката. 

Райков отново не разказа в подробности новите правила. Новото ще е, че те ще са задължителни за държавните фирми, уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!