Не достигат лекарите в Спешна помощ в София, Пловдив и Варна

Последна промяна на 14 февруари 2013 в 12:34 1116 0

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Голям недостиг на лекари в Спешна помощ има в София, Пловдив и Варна. За това сигнализира председателят на асоциацията на работещите в Спешната помощ Десислава Кателиева.

В София има около 160 незаети места, като 90 от тях са за лекари, обясни д-р Кателиева. В Пловдив пък от предвидените 170 щатни бройки 30 са незаети, като 26 от тях са за лекари, допълни тя.

За последния месец са напуснали 6 души, посочи д-р Кателиева. По думите ù голяма част от фелдшерите пък вече са в напреднала възраст и скоро ще се пенсионират, което допълнително ще увеличи проблема в Пловдив.

Обажданията на телефон 112 при нужда от спешна медицинска помощ по-скоро затруднява работата ни, категорична е д-р Кателиева. Сигналите не се разделят на спешни и неспешни. Повечето се определят като спешни и това пречи на ползотворната работа, коментира тя.

По думите ù има и все повече случаи на обиди и закани от страна на пациентите. Обвиняват ни, че сме закъснели, често се прибягва и до саморазправа, допълни лекарят от Спешна помощ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !