НФСБ яхва протестите

Последна промяна на 19 юни 2013 в 08:38 4539 24

Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ.
Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ.

Партия "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) организира протестен митинг-шествие в София с искане за оставка на правителството.

Това се посочва в декларация на партията, изпратена до медиите.

Началото на протеста е в 17.00 часа пред НДК, а крайната му точка е Народното събрание. Маршрутът и времето на протеста частично съвпадат с традиционното шествие, което стартира пред Министерски съвет в 18.30 часа.

Симпатизанти и членове на партията настояват правителството на Пламен Орешарски да се вслуша в гласа на българския народ и незабавно да подаде оставка, се казва в декларацията на НФСБ.

"Противопоставяйки се на обществените нагласи, правителството на БСП, ДПС и „Атака” се покри с позор, назначавайки Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Министър на младежта и спорта стана активистът на ДПС Мариана Георгиева, която открито настоява за въвеждане на турския език в българското училище. Премиерът Орешарски одобри и следващото скандално предложение на ДПС - за заместник-министър на образованието бе назначена печално известната Муккадес Налбант. Същата Налбант която преди две години бе уволнена заради доклад, в който препоръчваше от учебниците да отпаднат творби на Христо Ботев и Иван Вазов, тъй като внушавали религиозна и етническа омраза. Връх на безочието бе твърдението на Муккадес, че Васил Левски бил терорист, който османската полиция с основание преследвала и екзекутирала. Националният фронт за спасение на България настоява правителството веднага да оттегли наложените от ДПС областни управители на Благоевград,Пазарджик, Бургас и Пловдив, защото с тези свои действия то взривява етническия мир. Партията призовава българските патриоти, дали гласа си за „Атака”, да осъдят предателската политика на Волен Сидеров и да се включат в редовете на НФСБ", се посочва още в декларацията.

НФСБ е една от партиите, които настояват за касиране на изборите. Чрез депутати от ГЕРБ формацията, чийто лидер е собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов, внесе жалба в Конституционния съд, с която иска да бъде направена ревизия на гласуването в избирателните секции в Турция и в някои секции у нас. Тезата им е, че ако във всяка една от повече от 11 000 секции има един глас за НФСБ, но по една или друга причина той не е отчетен, партията ще има необходимия процент гласове, за да влезе в парламента. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.06 2013 в 23:06

Санчо, изглежда не съм се изразил достатъчно ясно. Никой не е толкова умен, че да е експерт във всички области. Да не говорим, че трябва да има достъп до цялата държавна информация и да е с вродено чувство за справедливост за да прокара въпросната линия точно там, където трябва. Затова национализмът е задължение на управляващите (на техните експертни екипи), но у нас някои хора го използват като фасада за лична облага.

19.06 2013 в 20:44

Хахаха, НФСБ (Националния фронт за спасение на Бойко) e проста провинциална менте националистическа групичка, в която участват десетина дегенерати и извратяги, начело с един комплексиран трафаретен вожд-олигарх, жаден за власт и пари ...

19.06 2013 в 20:18

Ами пред вас е, ама сте слепи, как да ви светне хоризонта, като нямате хоризонт.

19.06 2013 в 20:13

А лидерите на СДС ще се извинят ли дето го назначиха за главен редактор на Демокрация, БНТ ТВ7 Нова ще се извинят ли защото му даваха трибунка да плюе по Симеонов. Това също не си го чул ?

19.06 2013 в 20:04

Ама недей така :) остави тия дето са слепи и обичат да плюят в ръката, която им се подава понеже много са прокопсали, явно не им увряха мозъчетата, трябва да се лутат по-дълго в тунела.
ДПС-атака-БСП не е достатъчно възпитателна коалиция, липсва ми някое малко синьо колелце в тая каручка, дали СДС, дали ДСБ (не, че не са представени и те ама много несмело), чак тогава ще им се разширят (зениците)

19.06 2013 в 19:56

Кои пък сте вие, шепа отчаяни герберчета и други такива - пребоядисани няколко пъти, които не могат да си излеят яда, че пак са прекарани, понеже не са мислили достатъчно на 12 май?
НФСБ няма какво да се разправят с атакаджиите, мойто момче, атакаджиите не виреят където са те просто изчезнаха, а пък на вас ви остава само ярема и срама ...

19.06 2013 в 16:52

Тъпо е да говориш, без да познаваш фактологията.
Това ще ти е полезно и в живота.

19.06 2013 в 15:45

Няма да се разплача, но тези партии избуяха не само поради алчността и безочието на ДПС, а и поради нихилизма на останалите партии. В началото на 90-те също имаше подобни партии, но тогава нихилизма не беше така осезаем и те не добиха популярност. И за да бъда още по-точен, за мен нихилизмът е омаловажаване на националните (държавните) интереси, шовинизмът е преувеличаване на тези интереси, а национализмът е онази безкрайно тънка линия, която разделя нихилизма от шовинизма. Следователно, националистът трябва да е изключително умен за да може във всеки един момент, във всяка една ситуация да прокара точно разграничителната линия. Тъй като тя е безкрайно тънка, той трябва да притежава и една изключително фина четчица - нарича се "вродено чувство за справедливост". Да се виждали такъв специалист на хоризонта?

19.06 2013 в 15:36

..." И все пак, повярвайте ми"..
Малиии, още един иска да му верваме! Какво му е "светОто" на граалот НФъСБъ бре? Ако бяха стъпнали с единия крак в парламента, сега щеше ЦвЦв да коли и беси без да му мръднат Ушите! Коалицийката ГЕРБНФСБе беше програмирана. Яхайте си се със Сайдеров и оставете държавата на мира!! Вие не сте леви, несте десни, ама сте ясни! Нещо като Яне конЦерватора.

19.06 2013 в 14:57

Заглавието на статията е подвеждащо. Този протест бе обявен още в петък или събота.
НФСБ няма нищо общо с ГЕРБ или с която и да е партия, жалко че хората така лесно се подвеждат, но Валери Симеонов сам си е виновен за това. И все пак, повярвайте ми, НФСБ е направо Светият Граал в сравнение с АТАКА или Кунева.