НФСБ яхва протестите

19 юни 2013 в 08:38 5399 24

Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ.
Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ.

Партия "Национален фронт за спасение на България" (НФСБ) организира протестен митинг-шествие в София с искане за оставка на правителството.

Това се посочва в декларация на партията, изпратена до медиите.

Началото на протеста е в 17.00 часа пред НДК, а крайната му точка е Народното събрание. Маршрутът и времето на протеста частично съвпадат с традиционното шествие, което стартира пред Министерски съвет в 18.30 часа.

Симпатизанти и членове на партията настояват правителството на Пламен Орешарски да се вслуша в гласа на българския народ и незабавно да подаде оставка, се казва в декларацията на НФСБ.

"Противопоставяйки се на обществените нагласи, правителството на БСП, ДПС и „Атака” се покри с позор, назначавайки Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Министър на младежта и спорта стана активистът на ДПС Мариана Георгиева, която открито настоява за въвеждане на турския език в българското училище. Премиерът Орешарски одобри и следващото скандално предложение на ДПС - за заместник-министър на образованието бе назначена печално известната Муккадес Налбант. Същата Налбант която преди две години бе уволнена заради доклад, в който препоръчваше от учебниците да отпаднат творби на Христо Ботев и Иван Вазов, тъй като внушавали религиозна и етническа омраза. Връх на безочието бе твърдението на Муккадес, че Васил Левски бил терорист, който османската полиция с основание преследвала и екзекутирала. Националният фронт за спасение на България настоява правителството веднага да оттегли наложените от ДПС областни управители на Благоевград,Пазарджик, Бургас и Пловдив, защото с тези свои действия то взривява етническия мир. Партията призовава българските патриоти, дали гласа си за „Атака”, да осъдят предателската политика на Волен Сидеров и да се включат в редовете на НФСБ", се посочва още в декларацията.

НФСБ е една от партиите, които настояват за касиране на изборите. Чрез депутати от ГЕРБ формацията, чийто лидер е собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов, внесе жалба в Конституционния съд, с която иска да бъде направена ревизия на гласуването в избирателните секции в Турция и в някои секции у нас. Тезата им е, че ако във всяка една от повече от 11 000 секции има един глас за НФСБ, но по една или друга причина той не е отчетен, партията ще има необходимия процент гласове, за да влезе в парламента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!