Не!Новините: ДАЗД призова родителите да не държат децата си в България

Последна промяна на 18 август 2013 в 18:48 4577 17

Снимка: Не!Новините
Снимка: Не!Новините

По повод призивите на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) родителите да държат децата си далеч от протестите сайтът Не!Новините публикува своя версия на съобщението на ДАЗД. Ето я:

 

Държавната агенция за закрила на детето призова родителите си да помислят внимателно, преди да оставят децата им да растат в България.

Становището на ДАЗД е публикувано днес на сайта ѝ – ден преди извънредното заседание на парламента заради президентското вето, когато се очаква българските деца да наследят поредната порция външен дълг.

Тревожна тенденция е, че по време на живот, престой и преминаване през България, често децата стават обект на ниска култура, насилие, безперспективност и пропиляват живота и здравето си. Затова ДАЗД призовава родителите внимателно да преценят доколко е подходящо пребиваването на техните малчугани в България“, пишат от подопечната на Министерския съвет агенция.

В ДАЗД все пак признават, че децата имат граждански права, включително правото да живеят в страната, но, подчертават от агенцията, “това трябва да става в съответствие с тяхната възраст, способности за възприемане, без уронване на достойнството им или застрашаване на живота и здравето им”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.08 2013 в 10:28

"Ева Жечева декларира готовност за съвместни действия с МТСП и МВР с цел спазване на правата на децата, както и защитата им от нерегламентирано въвличане в мероприятия, които може да застрашат физическото, психическото и интелектуалното им развитие."

Сиреч заплашват родителите ако дръзнат да водят децата си с тях!!!

20.08 2013 в 12:31

Е то ако търсим ирония и изтънчен сарказъм в твоя пост трябва да съм като митничарско куче дето да улавя една молекула от незнам си колко милиона молекули... може прага ми на ирония да е висок, де да знам.

20.08 2013 в 10:48

Абе Тараба, ти на лъжливата Мая Общата ли вярваш? Да си спомняш, че каза - автобусите дето идват в София са организирани от кметове на ГЕРБ. Още - костинбродските бюлетини които държавен преврат щяха да предизвикат. Та колкото и да ти се иска Майчето пак издрънка една измислица-лъжа. Тя по принцип вече си лъже ей-така, по инерция, макар че може и от друг бесепарски кретен да се е вдъхновила - Мишо Лайнара. Той дори ценоразпис представи. Но нито едно име на платен протестиращ. Както и Мая. За разлика от контрапротестиращите с тъмен цвят на кожата, те бяха цанени за по 30 лева и това е документирано на аудио и видео. А на теб никът ти пасва като ръкавичка. Защто си тъп като тараба.

20.08 2013 в 09:32

Некои се опитват да композират спекулативно невалидни аргументи, ама не са дорасли.
Ако протеста се е превърнал във времена заетост (както е) , то тогава тези -" хубави, умни и интелигентни родители" експлоатират труда на невръстните си деца. И същите ще ми говорят, от високо, за права и справедливи каузи.

19.08 2013 в 17:16

Хе-хе-хе....
Разбирам защо не успяха протестърите :)
След като не успяват иронията, насмешката, сърказма да усетят, какво остава да разберат, че са взети вече на подбив :)

19.08 2013 в 17:00

Сит не е антоним на гладен а на джедай :) Но да не навлизаме в тая комплексна материя. Сигурно бачкаш у биологическия - там изучават разни такива неща хахаха

19.08 2013 в 14:15

:)
Не зная дали си Сит или Гладен, но да - запознат съм. Това съм учил, и това ми е работата, от която не се оплаквам, дори е забавна - да изследвам интелектуалната импотентност на протестъри и хейтъри
:)

19.08 2013 в 10:13

Ама със снимки - на Норчето щерката айде, вече я знаем хахаха.

19.08 2013 в 10:12

А ти си болезнено запознат с двойнствеността, мда... и с интелектуалната импотентност като гледам.

19.08 2013 в 10:11

Страхиле ти патриотически (чуждица между другото) си извадил "Речник на чуждите думи в българският език" и си почнал наред - нихилизъм, фобии, фасади... хахахах. Очевидно е, че си засукал подквасено с патриотарство мляко от гръдта на Волния (малее представих си я тази картинка и щях да си изплюя кафето хахаха).