Не!Новините: ДАЗД призова родителите да не държат децата си в България

18 август 2013 в 18:48 5272 17

Снимка: Не!Новините
Снимка: Не!Новините

По повод призивите на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) родителите да държат децата си далеч от протестите сайтът Не!Новините публикува своя версия на съобщението на ДАЗД. Ето я:

 

Държавната агенция за закрила на детето призова родителите си да помислят внимателно, преди да оставят децата им да растат в България.

Становището на ДАЗД е публикувано днес на сайта ѝ – ден преди извънредното заседание на парламента заради президентското вето, когато се очаква българските деца да наследят поредната порция външен дълг.

Тревожна тенденция е, че по време на живот, престой и преминаване през България, често децата стават обект на ниска култура, насилие, безперспективност и пропиляват живота и здравето си. Затова ДАЗД призовава родителите внимателно да преценят доколко е подходящо пребиваването на техните малчугани в България“, пишат от подопечната на Министерския съвет агенция.

В ДАЗД все пак признават, че децата имат граждански права, включително правото да живеят в страната, но, подчертават от агенцията, “това трябва да става в съответствие с тяхната възраст, способности за възприемане, без уронване на достойнството им или застрашаване на живота и здравето им”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!