Нападнаха медик от Спешна помощ в Шумен

Вероника Шербанова 29 октомври 2013 в 12:15 2204 1

Линейка. Снимка: БГНЕС, архив
Линейка. Снимка: БГНЕС, архив

Медик от Спешна помощ в Шумен беше нападнат и пребит по време на дежурство в Спешния център към шуменската болница.

Фелдшерът Денчо Денев е бил нападнат от 30-годишен мъж, дошъл да търси помощ за майка си.

Мъжът обяснил, че майка му е получила инсулт и поискал да заведе Денев при нея. Държа се много грубо и арогантно. Аз исках да повикам полиция, защото беше много агресивен и оттам стана цялата работа. Докато разбера какво се случва, той започна да ме удря, обясни медикът пред bTV.

След побоя мъжът се обадил на телефон 112, за да се похвали, че е пребил фелдшера.

Денчо Денев е със счупен нос и му предстои операция.

Майката на агресивния мъж е докарана в болницата от екип на Спешна помощ и е настанена за лечение. Нападателят на медика е задържан за 24 часа.

Не знам кой как ще вземе мерки и как ще ги вземе, но просто и аз може би ще избягам от тази работа, посочи Денев, като допълни, че това е първият случай в 30-годишния му стаж, в който е бил нападнат от пациент.

Населението става прекалено агресивно, чувства се безнаказано, макар че излезе законът защитаващ медиците. Струва ми се, че това едва ли ще престане, ако не се постанови по-жестока присъда, категоричен е главният фелдшер на Центъра за спешна помощ към шуменската болница Пламен Стефанов.

В края на юни бяха приети на второ четене промените в Наказателния кодекс, според които нападателите над медици могат да получат до три години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови