Побой над медици във Велинград (обновена)

Вероника Шербанова 02 септември 2013 в 12:54 1983 9

Линейка
Линейка

Екип на Спешна помощ е бил нападнат късно снощи във Велинград. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Пазарджик, цитирани от „Фокус“.

Снощи в местния филиал на Спешна помощ е получен сигнал за родилка в тежко състояние в района на велинградския квартал „Асфалтова база“.

На мястото пристигнал екип. Той бил посрещнат от група афектирани мъже, които започнали да удрят фелдшера и шофьора и повредили предния капак на линейката.

Двамата не са сериозно пострадали.

Сигнал за случилото се е подаден в полицията и на мястото пристигнали дежурни полицейски екипи.

Те са извършили оглед и са установили самоличността на всички присъстващи в периметъра. В момента полицията предприема действия за разкриване на извършителите и за издирването им.

По случая ще бъде подаден сигнал в прокуратурата, заяви завеждащият Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик д-р Благовеста Стоянова.

Все още уточняваме щетите, които са нанесени по линейката, уточни д-р Стоянова.

Сигналът е бил за родилка, която е трябвало да бъде откарана в болницата. Въпреки нападението жената е транспортирана до спешния център във Велинград, а след това в болницата в Пазарджик, където се намира и в момента, обясни тя.

Това е поредният случай на нападение на медици от Спешна помощ. Очакваме да бъдат предприети сериозни мерки срещу нападателите, след като бяха направени законодателни промени в тази посока, допълни д-р Стоянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!