Намери се достоен кмет за "Триадица" в София

Нели Чолашка 28 март 2013 в 15:15 5456 1

Гербът на София от цветя. Снимка: БГНЕС
Гербът на София от цветя. Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) избра най-накрая нов кмет на район "Триадица" - Николай Терзиев. Той е бил зам.-кмет на района в периода 2007 – 2008 година. 

В началото на месеца кметът на София Йорданка Фандъкова поиска оставките на кметовете на “Триадица” – Стоян Начев, и на “Изгрев” –Димитър Димитров. Първият се раздели с поста си, защото е хванат да кара пиян, а Димитров заради “лоша финансова дисциплина”.

Лошата финансова дисциплина в район “Изгрев” беше осветена от общинския съветник Георги Кадиев (БСП), който пусна в блога си документи за заплатата на Димитър Димитров, шофьора му и главния счетоводител на кметството.

От документите стана ясно, че тези хора са получавали през 2012 г. по-високи заплати от тази на Фандъкова, която е малко над 1800 лв.

Седмица по-късно Фандъкова номинира за кмет на район “Изгрев” Цветомир Жеков, а за “Триадица” – Николай Желев. Жеков беше избран от СОС на 14 март за районен кмет на "Изгрев".

Кметицата оттегли кандидатурата на Желев заради публикации в медиите, които напомниха, че доскоро той е бил член на комисията за конфискация на имущество придобито по престъпен начин и отказа да намали заплатата си, така както беше наредил бившият вече премиер Бойко Борисов. От юли 2010 г. до февруари тази година той получаваше около 5000 лв. или повече от премиера.

“Оттеглих предложението си, защото не беше убедителен в обяснението си на фактите, които излязоха в медиите”, обясни Фандъкова.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ла фурия излъга и надигра Англия на Саутгейт