Търси се честен човек за районен кмет в София

Нели Чолашка 14 март 2013 в 13:30 2972 2

Евгени Желев. Снимка: БГНЕС
Евгени Желев. Снимка: БГНЕС

Кмет на София Йорданка Фандъкова оттегли доклада си, с който предлагаше бившият член на комисията за конфискация на имущество Николай Желев за районен кмет на "Триадица".

Преди седмица Фандъкова поиска оставките на кметовете на "Триадица" - Стоян Начев, и на "Изгрев" - Димитър Димитров. Първият се раздели с поста си, защото е хванат да кара пиян, а Димитров заради "лоша финансова дисциплина".

Лошата финансова дисциплина в район "Изгрев" беше осветена от общинския съветник Георги Кадиев (БСП), който пусна в блога си документи за заплатата на Димитър Димитров, шофьора му и главния счетоводител на кметството.

От документите стана ясно, че тези хора са получавали през 2012 г. по-високи заплати от тази на Фандъкова, която е малко над 1800 лв.

Тази седмица кметицата номинира за кмет на район “Изгрев” Цветомир Жеков, а за “Триадица” - Николай Желев.

Медиите обаче напомниха, че доскоро Желев беше член на комисията за конфискация на имущество придобито по престъпен начин и отказа да намали заплатата си, така както беше наредил бившият вече премиер Бойко Борисов. От юли 2010 г. до февруари тази година той получаваше около 5000 лв. или повече от премиера.

"Оттеглих доклада, с който предлагам кмет на район „Триадица” да стане Николай Желев, защото не беше убедителен в обяснението си на фактите, които излязоха в медиите", обясни днес Фандъкова.

Столичният общински съвет (СОС) все пак избра за районен кмет на "Изгрев" другата кандидатура на Фандъкова - Цветомир Жеков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!