МВР респектира протестиращите

19 февруари 2013 в 17:15 3538 9

Полиция. Снимка: Сергей Антонов
Полиция. Снимка: Сергей Антонов

МВР проведе най-мащабната си акция в разгара на протестите в цялата страна.

В рамките на акцията "за установяване и неутрализиране на активния криминален контингент" са били арестувани 737 души, проверени са  104 281 граждани, 5877 търговски обекта и 31 589 автомобили. Съставени са 2 701 административни акта, наложени са 2 548 глоби по фиш, става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР.

Подобна мащабна акция не е провеждана през последните години. В прессъобщението на сайта на МВР се казва, че основната цел на операцията била реализирането на "проактивен подход в противодействието на престъпността и опазването на обществения ред. От полицията съобщават, че са проверени "уязвими места", в това число и наркосборища, нощни увеселителни и питейни заведения, както и шофьорите на неправилно паркирали автомобили. Полицейските действия са извършени в координация с прокуратурата и териториалните структури на ДАНС и при информационен обмен между структурите на вътрешното министерство.

От задържаните над 700 души, 83-ма са били обявени за издирване, както за водени у нас дела, така и заради издадени международни заповеди за арест. 

Подобна мащабна операция не беше проведена и след като още през 2010 година правителството обяви, че е набелязало Топ 300 на престъпните босове в страната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!