Местан към ГЕРБ: Не се бойте от новото управление, а от закона (видео)

OFFNews 14 юни 2013 в 11:51 2657 2

Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС
Лютви Местан в парламента. Снимка: БГНЕС

Докато са извън властта престъпленията на бившите управляващи ще бъдат разкрити – без реваншизъм, и при стриктно налагане на принципа за върховенство на закона. Не се бойте от новото управление, вие трябва да се боите от силата на закона, защото само законът ще ръководи действията ни.

Това каза от трибуната на парламента лидерът на ДПС Лютви Местан след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС и след обявеното искане от Парламентарната група на ГЕРБ за свикване на извънредни избори за Велико ново събрание. 

Според Местан разделителната линия между предишното и настоящото управление е между престъпния свят и корупцията. "Между властта, която нощем се весели и играе карти с фигури от престъпния свят, които носят прякори на цялата фауна", каза Местан.

Той обясни, че за първи път председателят на ДАНС се избира от парламента, което е и гаранция за прекия контрол върху него и агенцията. "ГЕРБ имат основания да се притесняват, те знаят какви са ги вършили. Въпреки това никой няма право да чете дори нюанс на реваншизъм, защото разликата е, че престъпникът ще бъде наказан и преследван по силата на закона, с безусловното налагане на принципа за върховенство на закона. Днес трябва да скъсаме с най-порочната практика, която наложи управлението на ГЕРБ – престъпник беше само онзи престъпник, който не се подчини на управляващата партия. Всички престъпници, които се наведоха и целунаха ръката на властващия, бяха оставени да вършат безпроблемно престъпните си дела, защото и отношението към престъпния свят беше избирателно. Онези престъпници, които припознаха новите управляващи и поеха ангажименти да ги обслужват, бяха оставени на мира. За това тази партия се провали в най-силното си обещание, заради което получи подкрепата на българските граждани през 2009 година, че ще управляват справедливо. Днес, 4 години по-късно, можем с горчивина да кажем: "Управлението на ГЕРБ беше всичко друго, но не и справедливо, но не и насочено срещу престъплението и корупцията. Това управление се превърна в основен генератор на престъпност и корупция. Никак не е случаен фактът, че още от първия ден на 42 Народното събрание ГЕРБ поеха линия на откровена, небивала в прехода линия на деструкция", каза Местан.

Според лидера на ДПС в последните четири години с твърдението за добро партньорско сътрудничество с евроатлантические партньори е налаган параван за прикриването на престъпни схеми.

Управлението на престъпния подземен свят днес в откровена истерия. ГЕРБ е партия на властта, те съзнават, че извън властта нямат бъдеще, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!