Quantcast

Мария отива в кризисен център, после - в приемно семейство

Последна промяна на 25 октомври 2013 в 15:39 3061 1

Мария и ромите, представили се за нейни родители, Снимка: CBS
Мария и ромите, представили се за нейни родители, Снимка: CBS

Четиригодишната Мария, която бе намерена в семейство на гръцки роми и се оказа българче, ще бъде доведена у нас и настанена в кризисен център или в център от семеен тип.

По-късно за детето от ромски произход може да бъде потърсено приемно семейство, обяви директорът на Регионална дирекция "Социално подпомагане"-Стара Загора Яна Канева пред БГНЕС.

Разследване показа, че най-вероятно биологичните родители на момиченцето, наречено от медиите по света "русия ангел", са ромско семейство от старозагорското градче Николаево.

Светлият ген на детето може би е наследен от майката, която има албиноси в рода си. Сашка Русева, родила 9 деца без Мария, има и други руси синове и дъщери.

Все още не е готов ДНК тестът, който МВР назначи за доказване на родителството.

Сашка Русев твърди, че "подарила" 7-месечното си бебе Мария (тогава наречено Станка) на бездетна колежка от Гърция с уверението, че може да посещава детето, когато поиска. Безпаричието и последвалите две бременности не й озволили да отиде да види как живее дъщеря й.

Жената отрича да е продавала бебето. Репортажи от къщата на семейкството показаха, че то живее в голяма мизерия, сестрите и братчетата на Мария ходят почти голи и гладни и рядко ядат хубава храна, като често са само на брашнена каша.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 16:37

Вижте си електората, нещастни социалисти!
Оставка, превратаджии!