Quantcast

Майката на Мария: Подарихме я, имаме още 9 деца (снимки)

Последна промяна на 24 октомври 2013 в 15:28 19093 13

Един от братята и две от сестрите на Мария, Снимка: bTV

Подарихме детето в Гърция, защото нямахме пари да го гледаме. Това заяви майката на намерената в ромско семейство Мария. Семейството има общо между 7 и 10 деца, като самите те не знаят точно колко са.

Биологичните родители на 4-годишното русо момиченце, открито в ромски катун в Гърция, са Саша и Атанас Русеви, които живеят в старозагорското село Николаево, разкри журналистическо разследване на гръцка медия.

Саша разпознала детето си от снимките по телевизията. Когато видяла Мария, тя се разплакала и казала: „Това е нашата Мария“, разказа едно от децата в семейството. От снощи, когато видяла момиченцето по телевизията, жената „не е яла и е болна“.

Саша и Атанас Русеви са разпитани днес в районното полицейско управление в Гурково.

Майката е била в Гърция между 2008 и 2010 година. Мария е регистрирана при раждането си на 31 януари 2009 година. Предполага се, че през 2011 г. Саша се е върнала в България.

Подарих детето, когато беше на 7 месеца, защото нямах пари да го гледам, обясни майката пред БГНЕС. „Подарихме детето, без пари. Не съм взела пари. Нямаше с какво да го храня“, разказва Саша.

Според един от съседите й обаче тя споделила, че е получила 500 лева за момиченцето.

Един от братята на Мария – Исус, твърди, че майка му е разказвала, че не са имали пари да се приберат и затова са оставили момичето.

Саша посочи и че не знае със сигурност дали Мария е детето, което е оставила, но прилича на него.

Саша и Атанас имат между 7 и 10 деца. Самите те не са сигурни какъв е точният им брой. Пет от децата в семейството са бели и имат видима прилика с момиченцето, открито в Гърция. Семейството е много бедно и живее в една стая.

Историята на детето трогна Гърция, България и много други държави. Дни след намирането на малката Мария в катуна, бяха изказани различни догадки за произхода на детето. Версията за българския му произход бе една от водещите още от началото на разследването на гръцките власти.

Двамата роми, при които бе намерена Мария, първоначално твърдяха, че са нейни биологични родители. По-късно признаха, че детето им е било оставено от жена.

Доказано бе, че детето е било малтретирано. Психолозите, работили с него, описаха реакциите му “като на звяр”.

Двамата роми бяха обвинени в отвличане и в направа на фалшиви документи.

Снимката на момиченцето беше разпространена от организацията за закрила на детето „Детска усмивка“, за да се намерят биологичните му родители. До неделя в организацията са се обадили 8000 души, на сайта на „Детска усмивка“ са регистрирани над 200 000 посещения, а във Фейсбук страницата на организацията – 500 000.

Сред хората, потърсили организацията, има много семейства с изчезнали деца. Ние ще предадем цялата информация на полицията, обясни Панайотис Пардарис от „Детска усмивка“.

Има и гръцки родители на изчезнали деца, които са предоставили свои ДНК тестове, за да бъдат сравнение с резултатите на Мария.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.10 2013 в 21:55

Ne moga da poviarvam che pak sme v ustata na sveta kato prodavame deca ; sram me e mnogo ot tazi Bulgaria

25.10 2013 в 20:10

miloto dete

25.10 2013 в 16:31

Мда права си Мария това са мега ултра "важните" новини, Тъй де що ще ни губят времето със разни маловажности като Пеевски, лошото отношение към Сирийските бежанци, както и с положението на бежанците, или пък със това че нямаме никаква икономика, или пък протестите против правителството. ...

25.10 2013 в 16:27

Горката Мария, от трън та на глог. Май по-добре да не я връщат на био-родителите, обаче те ще я нахакат в приемно семейство където не е ясно на какъв педофил ще попадне, или в социален дом да я изнасилват по-големите "възпитаници" или някои от надзирателите. С едва дума няма късмет! Всичките решения са все лоши.
Най-добре я да я върнат на мангалите при което е било момичето ще я научат на занаят как да преджобва - с тоя цвят на кожата никой няма да я подозира ще направи пачки и ще си живее живота в някоя беличка държава. Да а можеше и ДНК теста да се "обърка" и да покаже че е изчезналата дъщеря на някой потомствен лорд със замък в добрата стара Англия ... ама не би! От мангал мангалче ...

25.10 2013 в 15:38

Първо ДНК анализ за доказване, че така "видяла" и решила, че нейно не може.

25.10 2013 в 01:03

...нали на това ни учи пазарната икономика - всичко е пари :( ...
иначе +1

24.10 2013 в 20:14

По БНТ вече 15 мин. ни занимават с русото момиченце и с Боевски.Това ли са най-важните новини! Репортажи от Гърци, от Кнежа и от Николаево, разговори с Бразилия. Големи казуси, голямо нещо!

24.10 2013 в 19:49

ху гивс а фак?!?!

24.10 2013 в 17:20

Време е да сложат край на раздухването на тая история и да спрат да я обявяват за "тргогателна". Тея не знаят колко деца имат, занимават всички с тях, защото си нямаме по-интересни новини сигурно?

24.10 2013 в 17:11

Тихо бе расистки-примати, яд ви е че мангустите са по плодородни и ви отсвирват.

А вие блеете ли блеете !