Мая Манолова: Протестите са форма на временна заетост

Елица Мартинова 19 август 2013 в 15:12 5803 32

Мая Манолова, Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, Снимка: БГНЕС

Платените протести са своеобразна нова форма на временна заетост. Това заяви на пресконференция в Кюстендил зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„Много хора успяха да спечелят достатъчно пари, за да отидат на море. Тази временна заетост сваля някои ангажименти от социалния министър. Казвам това, колкото на шега, толкова и наистина. Едни пари, откраднати от хората, се връщат при тях. По Наказателния кодекс не е престъпление да плащаш на протестиращи, но въпросът е откъде са ти парите?", доразви хипотезата си Мая Манолова.

Тя не отрече, че на улиците протестирах и хора, водени единствено от убежденията си.

Според червеното острие има кръг от икономически и политически „субекти“, които са крайно разочаровани от факта, че с новия кабинет не могат да прокарват интересите си.

Зам.-председателят на НС съобщи още, че по нейна информация на протестите срещу кабинета в петък са присъствали общински служители от Пловдив.

„Кметове на ГЕРБ редовно изпращат на протестите работещи в общински фирми от Банско, Благоевград и Дупница. Не знам как в 21 век принуждаваш някого да протестира, но хората ги е стра да не останат без работа“, възмути се Манолова.

Тя предупреди, че очаква през септември напрежението по протестите да ескалира, защото „се търси развръзка“.

Тя обаче подчерта, че е твърдо решена да свърши докрай задачата, с която се е заела – написването на нов Изборен кодекс. Червеното острие уточни, че новите текстове ще бъдат готови в суров вид до седмица и ще бъдат представени пред ЦИК, ГРАО и СЕМ.

„Мен лично платени протестиращи няма да ме спрат да си върша работата“, отсече Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!