Мая Манолова: Протестите са форма на временна заетост

Последна промяна на 19 август 2013 в 15:12 5157 32

Мая Манолова, Снимка: БГНЕС
Мая Манолова, Снимка: БГНЕС

Платените протести са своеобразна нова форма на временна заетост. Това заяви на пресконференция в Кюстендил зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

„Много хора успяха да спечелят достатъчно пари, за да отидат на море. Тази временна заетост сваля някои ангажименти от социалния министър. Казвам това, колкото на шега, толкова и наистина. Едни пари, откраднати от хората, се връщат при тях. По Наказателния кодекс не е престъпление да плащаш на протестиращи, но въпросът е откъде са ти парите?", доразви хипотезата си Мая Манолова.

Тя не отрече, че на улиците протестирах и хора, водени единствено от убежденията си.

Според червеното острие има кръг от икономически и политически „субекти“, които са крайно разочаровани от факта, че с новия кабинет не могат да прокарват интересите си.

Зам.-председателят на НС съобщи още, че по нейна информация на протестите срещу кабинета в петък са присъствали общински служители от Пловдив.

„Кметове на ГЕРБ редовно изпращат на протестите работещи в общински фирми от Банско, Благоевград и Дупница. Не знам как в 21 век принуждаваш някого да протестира, но хората ги е стра да не останат без работа“, възмути се Манолова.

Тя предупреди, че очаква през септември напрежението по протестите да ескалира, защото „се търси развръзка“.

Тя обаче подчерта, че е твърдо решена да свърши докрай задачата, с която се е заела – написването на нов Изборен кодекс. Червеното острие уточни, че новите текстове ще бъдат готови в суров вид до седмица и ще бъдат представени пред ЦИК, ГРАО и СЕМ.

„Мен лично платени протестиращи няма да ме спрат да си върша работата“, отсече Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.08 2013 в 11:59

Само един абзац за "червената подводница":
Трябва на ни плащат за да НЕ ходим на протест.

20.08 2013 в 11:55

Виц сега истина след няколко месеца LOL

20.08 2013 в 08:57

Коко Моко ли си Коко Цоко или Коко Боко си, не знам. Има съшествена разлика между протестиращи и докарани с автобуси пенсионери и представители на малцинствата, които не знаят за какво са в София. Да не говорим, че не знаят кого подкрепят, кой е прзидент, кой министър председател. Може би и ти си от тях. Повтаряш си мантрата Цоко, Боко и никаква мисъл. Протестиращ и протестирам е термина в българския език няма нито протестващи, нито протестъри. Ако се видиш отстрани, какъв неграмотник си няма да се появиш до края на живота си и във форум за домакини и млади майки.

19.08 2013 в 22:42

"Бойко Гербаджийски пак на власт" - ето ти друг още по-къс виц!

19.08 2013 в 22:38

Цървулчо ти съвсем си си слънчасал. Защо не отидеш при спонтанно антипротестиращште да се отъркаш за късмет, те са като коминочистачи. Бели и с открити чела . Много къс виц.

19.08 2013 в 22:22

Браво СЕСТРА ГАЛЕВА. Ние помним обществения съвет за Дупница /Братя Галеви/. Ти беше главно действащо лице. И даваше отчет заедно с тях и кмета Янев в читалището на града.

19.08 2013 в 21:49

Надявам се Мая Манолова скоро да е безработна и да получи временна заетост на пилоните пред НДК.

19.08 2013 в 20:53

<em>Това мнение е изтрито заради неподходящ език.</em>