Версията на в. "Дума": Българи с открити лица излязоха срещу скудоумието

Последна промяна на 16 август 2013 в 21:26 26000 111

Контрапротестър с открито чело в битка срещу скудоумието.
Контрапротестър с открито чело в битка срещу скудоумието.

Органът на БСП вестник "Дума" излезе с коментар относно протеста и контрапротеста, състояли се днес около парламента.

Автор е Юлия Кулинска.

Коментарът, според който от страна на контрапротеста са "българи с открити чела, без агресия и омраза", а отсреща са "красъци и скудоумие" изчетохме с шумен възторг.

Препечатваме го заради непреходната му стойност за българската журналистика и социална антропология.

Къде отиваш, г-н протестиращ? Надявам се, че най-после си поел към дома си. С надеждата, че вече ще прекарваш вечерите си там. Ако наистина си умен, красив и интелигентен. Защото след вчерашния невзрачен протест пред парламента би трябвало най-после да си разбрал, че справедливата кауза е по-печеливша от платената. Показа ти го, г-н недоволен, контрапротестът, на който ти не очакваше да дойдат толкова много хора. Млади и стари с открити чела, без агресия и омраза. Това бяха българи, на които им писна от крясъците и скудоумието ти. За разлика от теб те призовават към единство на нацията, искат да имат работа и залък за децата си. За разлика от теб, който плажуваш или ваканцуваш на жълтите павета, болшинството от тези хора са на полето и изкарват хляба на България. Неслучайно те питат г-н президента защо мрази бедните и го призовават да не ни разделя. Ти май забрави, г-н протестиращ, че през последните години мечтите ни като че ли станаха за еднократна употреба. Започнахме да живеем минута за минута, да избутваме живота си до хладилника, до МОЛ-а, до мястото за плащане на сметки, до магазините втора употреба. И да мълчим, втренчени в призраците на бъдещето. А там мечти няма... Сега промяната във властта ни дава шанс да съживим и да оцветим мечтите си. И нашите, и твоите, г-н протестиращ. Трябва само малко търпение, шанс и толерантност. Съгласна съм с много от твоите тези, г-н протестиращ, но изоставиш на улицата жлъчта, обидите и крясъците, ще се почувстваш много по-добре!

Quo vadis? Вкъщи, нали?

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.08 2013 в 13:47

то бива наглост,ама това тяхното......

19.08 2013 в 16:10

Какви пари, каква интеграция. Да се научат да работят честно и да си плащат осигуровките и данъците, да ходая на училище и обществото само ще ги интегрира. А те чакат на готово и ако може безплатно. 90% от ромите са криминални елементи. И най-страшното е че държавата и полицията не може и не иска да ги контролира.

19.08 2013 в 15:34

За авторката, Коко Моко и подобните малко статистика от последните избори за парламент. И искам да допълня, че тази статистика напълно се потвърждава от контрапротеста. Защото с очите си видях ухилени цигани които мъкнеха стекове с минерална вода на рамото си измъквайки се предсрочно някъде към 13 часа от платеното си присъствие.

Беше зад градинката при руската църква. В тази градинка въобще не се чуваше българска реч, само турски и цигански, никога не е било така в София. Честито, въобще няма нужда от циганска партия защото вече БСП е такава. И по дух и по електорат.

Столипиново. 40 секция: БСП-146 гласа, ДПС-70, ГЕРБ-14.
42 секция: БСП-101 гласа, ДПС-107, ГЕРБ-6.

Да сте видели на протестиращите да раздават с микробуси стекове с минерална вода и наръчи със знамена?

http://www.blitz.bg/index.php?news=217231

19.08 2013 в 02:02

Без омраза срещу скудоумните!!! Все едно плантатор от 18 век в южните щати да каже: "Не че съм расист, ама мри, негро мръсно!!!!"

18.08 2013 в 20:10

По-долни помияри от БСП Н Я М А. Бойко поне не претендираше за толкова акъл, фукаше се като спортист

18.08 2013 в 20:08

С този вестник замествах тоалетната хартия, но сега не го правя, защото е по-миризлив и от екстрементите.

18.08 2013 в 13:30

Вестник "Работническо дело" ? :D

18.08 2013 в 00:44

аре пичове и пичета де да подхванем идеята на Lorda и да организираме подписка предложение до Олигарски да назначи КОКО МОКО за министър на културата,стахотно нали.защото при тази бърза смяна на разни министри и други ,,кадри,, що пък да не е и МОКО.ами той си е ТИТАН на партийната мисъл,получил класова закалка,а току виж се окаже и рода с този екземпляр с портрета на Сталин от контрапротеста.точно така другарю Моко дерзай, бий класово-партийният враг,после пенсия като АБПИС(активен борец против интелегентните соросоиди), ама хаа ша нападат наштъ партия!

17.08 2013 в 19:35

А сега не си разочарован?!?!?!?!?!?!

17.08 2013 в 18:09

"Всъщност нито веднъж не съм гласувал тези 23 години за БКП/БСП. Първо за СДС, после за НДСВ, след това за ГЕРБ, и сега за Сидеров. Признавам си, че в първите три случая съм се разочаровал,"
 
X