Левицата иска оставката на Найденов „за цялостен принос“

Елица Мартинова 18 януари 2013 в 11:30 2601 2

Петър Курумбашев Снимка: БГНЕС
Петър Курумбашев Снимка: БГНЕС

„Да ви припомня ли откъде тръгна терминът „калинка“, за „Напоителни системи“ и Георги Харизанов, за съмнителния PR в МЗХ, като стигнем до Иракли и сагата „Дюни“? Смятаме, че имаме основание и искаме оставката на земеделския министър Найденов за цялостен принос“, посочи в кулоарите на парламента червеният депутат Петър Курумбашев.

От „Коалиция за България“ съобщиха, че ще сезират комисията на Яне Янев за корупция по високите етажи на властта за съмнителни случаи е „Екоравновесие“ по времето, когато шеф е бил Мирослав Найденов.

„Става въпрос за официален доклад за проверка, поръчан от кмета на София Йорданка Фандъкова. Документите са абсолютно валидни и се основават на периода между 1 януари 2009 г. до април 2011 г. Докладът констатира фрапиращи нарушения в предприятието, а по това време то е оглавявано от Мирослав Найденов. Така че не трябва да ни учудва случващото се в земеделското министерство“, обясни червеният представител в Столичния общински съвет Жельо Бойчев.

По думите му в този период „Екоравновесие“ е обявявало обществени поръчки с „предизвестен победител“.

„Става въпрос за избор на приют за безстопанствени кучета в София. Най-големият собственик на земя в София – Столична община, избира частен собственик. Обявата се публикува на 6 април, а крайният срок за подаване на документи е 10 април. Наемът за терените в Горни Богров е 20 000 лв. месечно“, уточни Бойчев.

„Спомням си, че когато това се прие, предложих на Найденов да наемем на безстопанствените кучета мезонет в центъра на София, защото така би било по евтино“, заяви Курумбашев.

„Мирослав Найденов е емблематичен за управлението на ГЕРБ. Струва ми се, че това е министърът, с когото Бойко Борисов най-малко иска да се раздели“, допълни още Курумбашев.

Червените депутати бяха категорични, че земеделският министър е дал достатъчно поводи, за да му бъде поискана оставка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!