Найденов пак увърта за Туитър и пиарките

Елица Мартинова 14 септември 2012 в 14:55 2502 2

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, Снимка: БГНЕС, Архив
Бившият земеделски министър Мирослав Найденов, Снимка: БГНЕС, Архив

Земеделският министър Мирослав Найденов отново не даде конкретен отговор по скандала с обществените поръчки за популяризиране на програмата за развитие на селските райони и за софтуер за аудио и видео комуникация. 

Не ви ли се струва, че с тази специална програма за моментни съобщения в интернет тече криптирана земеделска информация и министерството ви прилича на Пентагона, попита от парламентарната трибуна депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев. Найденов обясни, че безплатните програми за комуникация не отговарят на необходимите изисквания за сигурност на информацията.

„Да, ДФ „Земеделие“ не е от ранга на Пентагона, но все пак там годишно се разплащат около 2 млрд. лева, така че криптирането има своето обяснение. А досега фирмата е получила за софтуера не десетки или стотици хиляди, а 15 хил. лв. без ДДС“, категоричен бе земеделският министър.

Той подчерта още, че срещу тази сума компанията е обучила 270 служители и ги е снабдила със слушалки и уебкамери.

Найденов за пореден път защити Facebook и Twitter-страниците, които струват на ведомството му 100 хил. лв. Той отново изтъкна, че процедурата е била съгласувана с Европейската комисия и дори следва препоръките за баланс на информационните кампании в различните медии.

Той отрече изпълнителят на поръчката да е облагодетелствано лице.

„Изпълнителят по договора е избран след тръжна процедура. Освен изработване на информация и попълване на архивна и актуална информация, изпълнителят се ангажира и с поддръжката на страниците. Фирмата се задължава да подготви и отговори на различни въпроси по програмата, които могат да възникнат“, обясни Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!