Италиански съд освободи Кленовски

Юлиан Христов 20 април 2012 в 10:07 1725 0

Кленовски
Кленовски
Италиански съд освободи Стефан Кленовски. Мъжът, който беше арестуван в столичен мол и екстрадиран в Италия по подозрение, че е участвал в група, занимавала се с източване на банкови карти, от 2 седмици е в България.
Това съобщи баща му Иван Кленовски.
46-годишният Стефан Кленовски бе издирван с европейска заповед за арест при миналогодишната операция "Шок" срещу група, източвала банкомати в Европа. Той бе арестуван на 27 януари т.г. в столичен мол, а съпругата му Илиана се оплака, че полицаите са блъскали и двамата и са ругали децата.
В началото на март с решение на Софийския градски съд Кленовски бе екстрадиран в Италия. "Синът ми никога не е извършвал престъпление, за което да се притеснява. Той има чисто съдебно минало", подчерта пред "Нова телевизия" бащата. На въпрос дали синът му продължава да бъде обвиняем, Иван Кленовски каза, че в Италия той вече не е обвиняем.  "Всичко е приключило. Никаква операция "Шок” не ги интересува там в Италия. Моят син е екстрадиран като свидетел. Италианските власти го пуснаха месец по-късно и това показва, че той е напълно невинен”, добави още бащата. Според полицията групата, в която Кленовски е членувал, е уличена в източване на банкови карти в Италия и други европейски страни чрез монтиране на скимиращи устройства на банкомати. Според разследващите престъпната група е действала от средата на 2008 година. При арестите през лятото на миналата година Кленовски избягал от полицаите, като дори изоставил детето си в автомобила, с който се е придвижвал. По време на задържането в края на януари пък Кленовски се е представил пред полицаите с фалшива лична карта – на документа е била неговата снимка, но със самоличността на по-малкия му брат.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!