Пуснаха Кленовски под домашен арест

OFFNews 31 януари 2012 в 15:54 1799 0

Кленовски
Кленовски

Магистратите от Софийски градски съд решиха Стефан Кленовски да бъде пуснат под „домашен арест“. Мотивите на съда са, че Кленовски има чисто съдебно минало за България и няма вероятност да се укрие.

Друг мотив за мярката му за неотклонение е, че той има четири деца. На влизане в съдебна зала Кленовски отказа да коментира бит ли е по време на ареста, като посъветва медиите отново да прегледат охранителните камери. Вътре в съдебна зала Кленовски заяви, че срещу него не е оказвано насилие, а срещу децата. „Влязоха при 20 деца в детския кът", заяви той. Кленовски бе задържан миналата събота в мола на „Цариградско шосе” по сигнал в рамките на операция „Шок“. В момента на задържането при Кленовски са били съпругата и децата му. Съпругата му заяви, че е била бита и обиждана от полицаите, участвали в акцията. Но след като бе пуснат запис от охранителните камери на мола, стана ясно, че твърденията на съпругата на Кленовски, че е упражнено полицейско насилие не са истина.

Арестуваният Стефан Кленовски е един от издирваните в рамките на операция „Шок” за източване на разплащателни сметки. До този момент е успявал да се укрие от МВР. Той е част от организирана престъпна група, която от юни 2008 г. координира и поддържа криминална дейност в Италия и други държави, свързана с поставяне на скимиращи устройства на банкомати, изготвяне на клонирани карти и нерегламентирано теглене на пари. Той е познат на полицията и за разпространение на фалшиви банкноти. Италия е въвела сигнал в Шенгенската информационна система за международното му издирване с цел арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Трани от юни 2011 г. Операция „Шок” започна на 6 юли 2011 г. на територията на столицата, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас. Бяха задържани общо 45 души. Акцията беше реализирана под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с Европол и със съдействието на Сикрет Сървис. По предварителна оценка нанесените от престъпната група щети се изчисляват на над 15 млн. евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!