И Борисов заговори за избори през май

Елица Мартинова 31 юли 2013 в 13:43 3402 30

Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов

Експремиерът Борисов, който нееднократно е настоявал за незабавна оставка на кабинета и избори през септември, също заговори за предсрочен вот през май догодина.

"Да обявят май месец предсрочни избори и тогава вече веднъж ще се харчат пари за избори, така че масрафът ще го има. Втори път - както ни подредят хората, така след това си управляваме и да се признае резултатът. Няма как след това сепрември или октомври пак да има избори - вече ще сме фалирали", заключи лидерът на ГЕРБ.

Допреди седмица, особено след блокадата на парламента във вторник вечер, експремиерът многократно призоваваше кабинета да подаде оставка незабавно и да има избори наесен. Борисов явно е изгубил вяра, че управляващите ще откликнат на призива му и днес вече призовава за предсрочни избори през май догодина, когато ще има вот за европарламент.

Експремиерът е категоричен, че единственото, което ще успокои гражданското недоволство, е обявяване на дата за нови избори.

"Те трябва да обявят дата за предсрочни избори, за да се успокои обществото. Дали ще е - то вече и октомври не може да е, ноември, до края на годината, май месец ще има за евродепутати. Ще се харчат пари и държавата ще се организира", каза Борисов.

Той подчерта, че политическата криза в страната е единствено по вина на БСП, защото по време на протестите през февруари левицата е подклаждала желанието за оставка на кабинета "Борисов", без да си дава сметка, че това ще доведе до спирала от избори.

Експремиерът допълни, че заради БСП приходните агенции не работят както трябва от май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!