Хванаха 8 пушачи в нарушение

Последна промяна на 26 юни 2012 в 16:43 1481 3

Дебнат пушачите-нарушители, Снимка: БГНЕС
Дебнат пушачите-нарушители, Снимка: БГНЕС
8 акта за констатирани нарушения на забраните за тютюнопушене са издали регионалните здравни инспекции в страната през периода 15 юни - 22 юни, сочат данни на Министерството на здравеопазването. Съставените актове са наложени на физически лица, нарушили забраната за тютюнопушене в казина, бинго зала и болница. Те съответно са били санкционирани от инспекторите за нарушаване на закона. Здравните инспектори са извършили общо 6 328 проверки в 1 127 обекта за хранене и развлечение, 407 детски и учебни заведения и 1 863 лечебни и здравни заведения. Издадени са 220 предписания за недопускане на тютюнопушене в помещения с обособени работни места и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.Част от предписанията са за премахване на обозначенията, разрешаващи тютюнопушене в заведенията. Обект на проверки са били и други 2 035 видове обекти с обществено предназначение, като обществени и административни сгради, спортни обекти, хотели, социални домове, аптеки и дрогерии, обекти за търговия, хранителни обекти, игрални и интернет зали, фризьорски и козметични салони, оптики, площадки за игра, плувни басейни,транспортни средства, студентски общежития, театри и кина.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.06 2012 в 01:40

Интересно какво ще стане, когато някой хирург - пушач, среже някоя артерия, понеже ръцете му треперят от абстиненцията. Зер нали не може да пуши. Или понеже преди малко малоумен чиновник, придружен от три ченгета с качулки, са го наритали и глобили 3 000 лева, задето пуши на двора. Когато заплатата му е 450.
Или някой пожарникар излезе от горящата детска градина, за да изпуши една цигара на триста метра настрани, за да не отрови някое дете с вреден дим.
А най ми е интересно, какво има в главите на хората, които работят инспектори по това. И най-окаяните биячи в най-мутренските времена, имаха може и налудни, но разбираеми мотиви. Което не бих казал за въпросните лица.

26.06 2012 в 18:40

Дедо поп сигурно има буркани в мазето т.е. нищо ценно така че нема да се напънат.

Ама дедо поп може да направи друго - капан за дедовия обирач,
ама дедо да ми пише на steff_s@hotmail.de, за техническите характеристики, че да не ме баннат и оттука :) :)

26.06 2012 в 16:53

Ау, какви долни престъпници, човеконенавистна измет.

Сега, ако можеше и да хванат тия, дето разбиха на дедо поп мазето, ...