890 проверки и 12 акта след забраната за пушене

02 юни 2012 в 14:25 1864 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

890 проверки, 12 акта и 34 предписания. Това е резултатът от проверките в първия ден след въвеждането на забраната за тютюнопушене на закрити обществени места, както и детските площадки и стадионите.

Данните обобщи здравното министерство. Те бяха изпратени до медиите на 1 юни вечерта.

Проверките започнаха от полунощ на 1 юни, когато влезе в сила забраната. Данните да резултат от проверките на инспекторите от РЗИ в София, Видин, Шумен, Хасково, Пазарджик, Кюстендил, Ямбол и Къдржали. Проверяват се болници, училища и детски градини, барове и ресторанти, аптеки,  басейни, фризьорски салони, магазини за битова химия, пощенски клонове, клонове на НАП, банки, общински администрации, библиотеки и дори пенсионерски клубове.

От общия брой на проверките 325 са в София. Първо инспекторите посетиха 3 нощни заведения в Студентски град. Там издадоха 6 акта за административни нарушения.

При проверките инспекторите са видели да се пуши в двор на училище, както и в кабинети в сгради на училища, в заведения за хранене. Не всички ресторанти са били махнали табелките "Зала за пушачи", каквато вече нямат право да имат. В едно лечебно заведение също е било засечено нарушение на забраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови