Хасан Адемов: Без актуализизация, след октомври няма пари за социални плащания

OFFNews 15 август 2013 в 09:01 2464 9

Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС

Социалният министър Хасан Адемов обяви, че ако не бъде актуализиран бюджетът за 2013 г., от есента държавата няма да разполага с пари за социални плащания. 

"След месец октомври на практика нито заплати и социални вноски на приемните родители, нито интеграционни добавки, нито социалните помощи ще могат да се изплащат", посочи министърът.

Според него заплахата е реална въпреки факта, че единствено текстовете за социалния пакет от мерки не попаднаха под ветото на президента върху актуализацията на бюджета за 201 година.

"Още в края на 2012-а година, когато се приемаше бюджетът, ние като опозиция заявихме, че парите по социалните плащания по Закона за интеграция на хората с увреждания, по Закона за семейни помощи за деца няма как са стигнат до края на годината, тъй като са разчетени по начин, по който не отговаря на конкретните параметри към онази дата", каза Адемов. 

"Не съм учуден, че социалният пакет от 40 милиона не е от текстовете, които са върнати (от президента - б.р.). Но това не променя факта, че се отлага с два месеца изпълнението на социалните ангажименти, които са заложени в този пакет. Остава усещането, че зад ветото на президента прозира една друга идея, да се възстанови дискусията за управляващото мнозинство", коментира още той.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!