Говорителят на Марин Райков опроверга министър Стойнев за Белене

Владимир Йончев 18 септември 2013 в 20:27 3330 9

Говорителят на правителството Ивет Добромирова. Снимка: БГНЕС
Говорителят на правителството Ивет Добромирова. Снимка: БГНЕС

Говорителят на бившия премиер Марин Райков Ивет Добромирова реагира от името на служебното правителство на обвиненията на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

На брифинг днес Стойнев каза, че служебното правителство четири месеца не е плащало хонорара на адвокатите по делото "Белене" и това води риск страната ни да го загуби.

Във връзка с изявлението на министър Драгомир Стойнев от името на служебното правителство на Марин Райков, искам да поясня, че мандатът на служебния кабинет не продължил 4 месеца. Служебното правителство встъпи в длъжност на 13 март и отстъпи на сегашното на 29 май, пише Ивет Добромирова в отговора си.

В разпространеното по медиите писмо на адвокатската кантора White&Case не става и дума за затруднения по делото, свързани с неизплащането на хонорари от страна на кабинета "Райков", но се обръща сериозно внимание на липсата на комуникация и адекватна реакция на сегашния кабинет, което според тях “рискува да навреди на защитата на НЕК и в крайна сметка да стане причина НЕК да загуби този арбитраж от 1 млрд. с последиците, което това може да има за НЕК и българската държава, се казва още в реакцията от името на кабинета Райков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!