ГДБОП набеди Сашо Диков за взрива на колата му

Юлиан Христов 14 януари 2013 в 15:15 4128 1

Директорът на ГД
Директорът на ГД"БОП" Станимир Флоров. Снимка: БГНЕС

Една от версиите, върху които ГДБОП работили за взрива на автомобила на журналиста от Канал 3 Сашо Диков, е, че той е знаел за предварително за атентата.

Това заявява в интервю за в. "Телеграф" шефът на ГДБОП Станимир Флоров. Той обясни, че разследването по случая продължава, но до днес няма конкретни резултати.

Автомобилът на телевизионният водещ беше взривена в нощта на 11 октомври 2011 година, на метри от апартамента му.

Според Флоров напоследък самият потърпевш отказвал да оказва съдействие и спрял да се интересува от хода на разследването. “В началото Диков беше много активен и постоянно ни засипваше с писма и въпроси докъде сме стигнали. Всичко секна в момента, когато му предложихме да се качи на детектора на лъжата, да проверим дали той не е замесен. Категорично ни отказа, след което забрави да ни праща повече писма и да се интересува от случая. В хода на такова разследване е логично да се издигнат различни версии. Една от тях е, че Диков е знаел предварително за атентата”, коментира Флоров.

Според него в подкрепа на тази версия е фактът, че минути след инцидента първи на мястото бил екип на Канал 3. 

"Когато се издигат версии, не се изключва близки на пострадалите да имат пръст в дадено престъпление. Сашо Диков не пожела да отхвърлим подозренията за него. Явно има нещо, от което се безпокои", допълва Флоров.

"Никога не съм отказвал детектор на лъжата, всичко, което Флоров казва, са лъжи, които могат лесно да бъдат оборени", коментира в понеделник пред БГНЕС Сашо Диков. В писмо, което изпратих на 4 април до него, аз ясно декларирам, че съм готов да се подложа на детектор. Това е официален документ, който може да се види. Там аз поставям шест условия, като основното от тях е резултатите от изследването да бъдат веднага обявени в публичното пространство, а не да остават за Флоров и той да реши кога и какво, ако изобщо реши, да публикува. Аз още тогава сам казах, че нямам право да откажа детектор, заради моята лоялност към разследването", подчерта Диков.

"Никога не съм вярвал, че тяхното падение може да стигне до там и тези хора до там да се изкривят, че шефът на ГДБОП да твърди подобни неща. Той обаче си вкара невероятен автогол, защото всички лъжи могат да бъдат лесно оборени", каза още тв водещият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови