Европа загрижена за България, но няма да се намесва

Последна промяна на 24 юли 2013 в 14:08 2904 5

Оливие Байи - говорител на Европейската комисия
Оливие Байи - говорител на Европейската комисия

Европейската комисия следи със загриженост събитията в България, но няма намерение да взима страна. Това заяви говорителят на ЕК Оливие Байи.

Европейската комисия проследи протестите, които прераснаха в сблъсъци. Това обаче е вътрешен въпрос, свързан с правото на българите да протестират, и Комисията не възнамерява да взима страна относно случващото се, подчерта Байи.

Байи беше категоричен, че Вививан Рединг, която във вторник заяви, че подкрепя протеста, не е пристрастна, а е изразила обща симпатия към протестиращите.

ЕК не заема позиция „за“ или „против“ никоя страна, участваща в събитията в България, посочи Оливие Байи. Въпреки това говорителят на ЕК призова към сдържаност, за да не се стига отново до сблъсъци.

Байи увери, че случващото се в страната няма да се отрази на Механизма за сътрудничество и проверка, който се прилага на България. Протестите нямат нищо общо с този инструмент, зави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2013 в 09:13

и как шела да се намеси европа бе ше изпратят стелтове да ни бомбардират ли или дъртата облечена в червено крава редин с големата уста е достатъчна

24.07 2013 в 16:23

стефо, какви заложници, какви законно избрани нар. представ-тели, бре? Не само са незаконно окупирали властта, ами нареждат бой на майки с деца, възрастни, на невъоръжени граждани! Това е грижата им за народа! червените боклуци - на боклука!!!

24.07 2013 в 15:38

На лайняните ти приказки днес ще отговармя с видео - http://www.youtube.com/watch?v=WvPJImAx1AE

24.07 2013 в 15:30

Че тя вече се намеси. Вечерта след мъдрите приказки на въпросната Ридинг, тия които тя подкрепи официално, взеха заложници и нападнаха законно избрани народни представители.

24.07 2013 в 14:17

Тъй ами, в Испания и Гърция се изпотрепват и не се намесвате, че тук на нашата вечеринка с 2 пукнати глави ли?! :)
ОСТАВКА, боклуци! И Путин няма да ви спаси, какво остава за ЕС.