БСП: Протестиращите нямат представа от бюджета, те обслужват ГЕРБ

Елица Мартинова 24 юли 2013 в 11:06 6162 61

Сергей Станишев
Сергей Станишев

"Твърденията, че, видиш ли, поводът за гнева на хората са промените в бюджета. Повечето от хората, които протестираха вчера едва ли знаят за какво става въпрос. В този смисъл гражданите, които протестират, трябва да си зададат въпроса - волно или неволно, кого обслужват.". Това заяви на извънреден брифинг в сряда лидерът на БСП Сергей Станишев.

По думите на червения председател демонстрациите вчера са придобили съвсем различно лице от това на протестите в началото. Според него става въпрос за умишлени провокации към полицията, целящи напрежението да ескалира.

Станишев бе категоричен, че кабинетът не може да води диалог с протестиращите, защото демонстрантите поставят ултиматуми на правителството.

„Има една част от протестиращите, които търсят на всяка цена постигане на своите политически цели, обслужващи бившите управляващи. Насилие, хвърляне на камъни, строшен автобус, вземане на над 100 човека за заложници, разбиване на улици, кофи“, посочи председателят на БСП и изтъкна, че полицията се е държала напълно коректно.

Той коментира, че очаква в най-скоро време от МВР да идентифицират провокаторите на снощния протест, за да се осигури нормалната работа на парламента.

Станишев отново защити промените в бюджета, като изтъкна, че демонстрантите явно не си дават сметка за какво става въпрос.

„Промените в бюджета са необходими, те са необходими за социалната политика на кабинета "Орешарски". Те са необходими, за да може и след септември хората с увреждания да получават пари - в бюджета на Дянков са планирани до септември. Родителите на първокласниците имат нужда от тези пари, има нужда и бизнесът“, обясни председателят на левицата.

На брифинга присъстваха и председателят на НС Михаил Миков, както и заместничката му Мая Манолова.

Миков бе категоричен, че снощните сцени излизат от рамките на демократичната държава.

След края на изявленията си Станишев, Миков и Манолова побързаха да напуснат залата, без да оставят на журналистите възможност за въпроси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!