След снощи: Депутатите не доближават парламента

Елица Мартинова 24 юли 2013 в 09:13 4527 7

Народно събрание. Снимка БГНЕС/архив
Народно събрание. Снимка БГНЕС/архив

Нито един народен представител не се реши да доближи района на Парламента в сряда сутрин. 

След призив на председателя на Народното събрание Михаил Миков снощи, в сряда депутатите излязоха в принудителна почивка. Единствено депутатът от Коалиция за България Борис Цветков не се съобрази с призива на Миков и дойде в Парламента. Пред журналисти той обясни, че дошъл, защото имал законопроект, който искал да внесе. 

Журналисти също не се допускат в сградата с обяснението, че вътре не се очакват събития. Въпреки това на сайта на парламента продължава да стои анонс за днешното заседание и дневния ред. Администрацията на Парламента е в неведение какво да прави, тъй като се оказва, че заседанието не е отменено по надлежния ред. 

В района на Парламента има засилено полицейско присъствие, като постоянно пристигат нови подкрепления. За момента ситуацията е спокойна, а броят на протестиращите не надвишава 50-60 човека.

След снощните сблъсъци и продължилата близо осем часа блокада на НС, Михаил Миков призова народните представители да не идват за заседанието днес, защото сигурността им е застрашена и няма нормални условия за работа. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  За и против Гей парада