Eдно кафе и ресто 99 лева, моля! Или как ГЕРБ купува гласове

14 април 2013 в 14:00 12135 18

Гласуване Снимка: БГНЕС
Гласуване Снимка: БГНЕС

ГЕРБ купува гласове за кандидата си за кмет във врачанското село Власатица по схемата "кафе с 99 лева ресто".

За това алармира кандидатът за депутат на "Атака" във Враца и Ловеч Венцислав Лаков. По време на първия тур на частичните местни избори във Власатица на 7 април 2013 г. той лично видял как ГЕРБ "черпи с кафе с ресто" гласувалите на техния кандидат Петър Атанасов.

На излизане от секцията гласувалите за "правилния" кандидат се отбиваха в кафенето, чийто съдържател е жената на кандидат-кмета. Там си поръчваха кафе и им връщаха 99 лева ресто. Така ГЕРБ отиде на балотаж, разказа Лаков. Старанието на партийците било обяснимо, тъй като първият тур се оказа доста оспорван и не излъчи победител.

Днес (14 април) във Власатица се провежда балотаж между Петър Атанасов и досегашния кмет Румен Горанов, подкрепен от ВМРО-БНД. На първия тур те получиха съответно 82 и 84 гласа. До 12 ч днес наобед са гласували 155 души от 353 имащи право на вот.

-------------------

Уточнение от редакцията: Кандидатът за депутат Венцислава Лаков разказа случката пред OFFNews, но очевидец на случката е не той, а общинския председател на "Атака" - Враца Светлин Стойков.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!