Прокуратурата разследва ГЕРБ за купуване на гласове

Последна промяна на 10 април 2013 в 11:36 4853 7

Районната прокуратура в Етрополе стартира проверка за агитация за купуване на гласове. 

Проверката е по повод репортаж на Нова телевизия в рубриката "Темата на Нова". 

От показаните кадри става ясно, как ГЕРБ организира манипулация на изборите чрез партията на Стоичков. Кадрите са заснети със скрита камера на 2 април в хотела на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, по-известен като Емо Фаса.

На кадрите се вижда, че инструктажът се води от лидера на Младежката организация на ГЕРБ в Свищов. Той обяснява на слушателите, как трябва да се намерят 30 000 застъпници за партията “Орлов мост”, а всеки от тях трябва да осигури по още 10 гласоподавателя. За застъпниците са осигурени по 30 лева в изборния ден, а всеки от “вербуваните” от тях гласоподаватели ще получи по още 30 лева.

Прокуратурата в Етрополе се е самосезирала два дни след излъчването на репортажа на 7 април. Образувана е преписка, по която е възложена проверка по реда на Закона за съдебната власт, "с оглед данни за престъпление против избирателните права на гражданите". "Предмет на проверката е да се установи налице ли е организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване упражняването на избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция", се казва в съобщение от прокуратурата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2013 в 16:07

крайно време е! те се готвят и сега да фалшифицират като невидели всичко само и само да се доберат до власт, пари и имунитет.

10.04 2013 в 17:26

Ако трябва да сме точни, Емо Фаса няма НИКАКВО влияние в ГЕРБ и не е неин член, бесен е от загубата на позиции и затова се опитва да реализира свой политически проект.

10.04 2013 в 15:54

Когато човек прочете заглавието, остава с впечатление, че Цацаров е разпоредил разследване срещу ГЕРБ на национално равнище. Когато прочете съдържанието, се оказва, че прокуратурата в Етрополе предприема разследване срещу местната организация на ГЕРБ. А когато вникне в текста, се оказва, че предприетите мерки са по повод на предизборен инструктаж, инспириран от Емо Фаса - човек, който отдавна излага ГЕРБ и е обект на критики, човек, който има все по-малко влияние и подкрепа сред лидерите на ГЕРБ.

10.04 2013 в 13:55

А аз като ви чета дописчиците ми става ясно как се опитвате да организирате манипулациите на читателите си.

Подценявате ги, обаче ;)

10.04 2013 в 13:48

Пишете правилно бе! Това да не е бит пазар.

10.04 2013 в 13:18

Не вярвам тази прокуратура да открие нещо, по скоро ще го замотае до след изборите, иначе на Боко и Цецо им лъсват г...вете.

10.04 2013 в 11:42

Да не стане като с Мишо Бирата?