Quantcast

Десислава Терзиева за опашките на „Хемус”: Моля гражданите за търпение

Последна промяна на 09 септември 2013 в 15:24 2774 9

Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие
Десислава Терзиева, министър на регионалното развитие

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се извини за вчерашните километрични задръствания на автомагистрала „Хемус”, съобщи „Фокус”.

На въпрос, как ще коментира вчерашните задръствания в района на виадукта при село Елешница на магистрала „Хемус”, Десислава Терзиева отговори, че причината за това са строително-монтажните работи и фактът, че там няма обходен маршрут.

„Моля гражданите за търпение, извинявам се за неудобството, което сме създали, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме. Предстои есенен сезон, и със започването на валежите, спират строително-монтажните работи”, допълни тя. На въпрос, ще бъдат ли помолени в тази връзка строителите да приключат дейностите по пътя по-рано, Терзиева каза, че строителите работят по договор и график, и те са помолени за възможно по-ранно приключване на работата им. „Възложила съм на Агенция „Пътна инфраструктура” да следи и контролира изпълнението на работата доста отблизо”, допълни министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2013 в 00:14

Боко щеше лично да проверява през ден какво се случва. Тая патка седи и цъка по цял ден пасианси. Абе БСП са пословични с техните пътностроителни експерти. Като програма минимум - кръгово на магистрала! Докато не умре и последния българин в пътен инцидент тия няма да мирясат.

09.09 2013 в 20:08

Ако поставят и своевременни табелки за обходния маршрит, всичко ще си дойде на мястото. Разбираш за отбивката за Елин пелин след като си минал покрай нея. Ако не я познаваш предварително си я подминал Толкова ли е сложно - ТАБЕЛКА!

09.09 2013 в 19:52

Какво говорите, хора! Ами това правителство е експерт до експерта....

09.09 2013 в 17:53

Бил съм свидетел на задръствания по над 20км в Германия по А1 около Бремен точно заради едно мостче.Не е само наш специалитет.Сега че има какво да се направи - има.Че нашите тикви не знаят и не могат - така си е.А че ние нямаме култура как да се държим в задръстване е нещо като бонус.
Бил съм и свидетел как едно платно с три ленти 10км участък се преасфалтира за 4 дена.Не и тук...

09.09 2013 в 17:12

Това е най-точно казано - аз вчера строителни работи не видях .Само няколко купчини пясък в началото и края на затворения участък! То търпение, ама както казва колегата по горе - я им наритай задниците на мърлячите под тебе да работят! За 4 дена почивни доста асфалт можеха да сложат, така де, като гоните хубаво време ползвайте и почивните дни.То излиза че пътя е затворен за едните намерения да се ремонтира.Затвори го като почнеш да ремонтираш.Толкова ли сте тъпи в това министерство? Вчера съм се влачил 50 минути там...

09.09 2013 в 16:32

Амче,трудно е разбира се,когато всички от които зависи реорганизацията са меко казано НЕКОМПЕТЕНТНИ или не им пука какво става на пътя,е така.

09.09 2013 в 16:09

Нека отговори г-жа Министъра кое налагаше да се затвори част от магистралата точно през почивните дни? "Ремонтът" се изразяваше в една купчина пясък и една патрулка.

09.09 2013 в 16:09

++++++ Много, много разумно предложение. Вчера се прибирах по Хемус и ми се наложи да карам по този път - с. Потоп, Елешница. Пътя е в ужасно състояние - меко казано, но бях щастлива, че успях да мина от там. Имаше полиция, която общо взето махаше отстрани, но реално някаква полза от нея не видях. Идиотско е за 800 метра ремонтни дейности да се блокират толкова хора на нашите 'магистрали'.( Говоря за другата ни гордост "магистрала Тракия". И там провисях час и половина.) Тук не успях да стигна, за да видя за колко метра ремонт има такова задръстване.
Толкова ли е е трудно да се организира движението?1

09.09 2013 в 15:46

Госпожата малко да се информира - има обходен маршрут - слиза се от магистралата при местността "Жерково" преди село Потоп и се минава през селата Потоп и Елешница, след което пак се качва на магистралата или веднага след моста или при Яна. Това е в посока към София. Само дето има една подробност - стария път е проходим само за верижни машини или колесни с усилено окачване. Преди да се правят такива ремонти първо се подготвя обходния път. Има и още един изход - полицията разкарва от аварийната лента тарикатите, след това прекратява престрояването от лента в лента, след което почва да пропуска лента по лента движението. Не е сложно. Точно в този участък магистрала съм наблюдавал тези действия от страна на полицаите. Беше се обърнал камион или поне се беше разсипала стока точно след същия мост. Около 5 километра опашка се източи за под 15 минути.

Също може да се съобрази в коя посока натоварването е по-голямо и в нея посока да се пуснат две ленти, а за обратната само една. Снощи гледката беше покъртителна - в посока към София над два часа задръстване, в обратната я мина кола на минута, я не.

Та госпожа министърката да не ни се извинява ами да нарита задниците на подчинените си да направят организацията както трябва. Същото важи и за другия ремонт - на магистрала "Тракия". Ако не знае как става, да пита някой от хората си ходили в Германия. Там при драстично по-голям трафик ремонтите не водят до такива задръствания.