Ад на магистрала „Хемус”: 30-километрова опашка преди София

Последна промяна на 08 септември 2013 в 22:51 13421 23

Седем километра се изминават за три часа. Снимка: sxc.hu
Седем километра се изминават за три часа. Снимка: sxc.hu

Над 30 километра е дълга колоната на автомагистрала „Хемус” преди София, съобщава агенция „Фокус”.

Опашката започва от 22-ия километър на автомагистралата - след последния тунел Витиня, в посока столицата.

В момента седем километра се изминават за три часа. 

Огромното задръстване на „Хемус” е заради ремонтни дейности.

На седем километра преди столицата хората крайно са се изнервили, тъй като вече са били над два часа в задръстването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2013 в 16:49

Прочетох ти всичките коментари и съм убеден,че за какво говориш и какво имаш предвид разбираш само ти.Или може да се дължи на (как го каза ) "за ехидността на хумора си, както умея".

09.09 2013 в 13:42

Вие господине /въпреки че не съм сигурен дали го заслужавате / с автомобил ли се движехте по магистралата или манифестирайки? Защото ако сте се движили с автомобил, точно такива тъпанари правят задръстванията по пътищата, защото не шофират, а се влачат. Ако шофирате нормално едва ли ще забележите "мозайката стърчи, а смолата е с поне 5мм надолу и т.н." т.е. поръчковите писания яко налазиха и този доскоро нормален сайт.
Имам и следните въпроси:
Кое червено говедо ще поеме отговорност за неадекватното по време започване на ремонта - 3 дни празници, края на сезона, родителите прибират децата за да ги подготвят за училище и ще подаде оставка?
Къде бляха, загрижените за народното благоденствие, ония всезнайковси, майстори на лаладжийството СерГея, сестра Галева или спинозния Кутев и т.н. за да спрат започването на ремонта или 3-4 дни работа щяха да са фатални за ремонта.
Кой глупак организира по този начин движението - една лента за огромния наплив от пътуващи към София автомобили и две цели ленти за преминаващите 3-4 автомобила в обратна посока?
И едно обръщение: Колеги водачи, не беше необходимо в тази лента да се влачите с 15 км/ч, когато престрояването и преминаването й позволяваше това да става с 40-50 км/ч, да не говорим за типичния ганьовски тарикатлък - препускащи автомобили по аварийната лента, където имаше спрели аварирали автомобили.
Кой ще поеме отговорността господа управляващи? или действате на принципа: да им създаваме трудности и главоболия, за да не обръщат внимание на голите ни червени насрани задници.

09.09 2013 в 12:24

Безумията които бяха съчинени вчера си бяха добре режисирани според мен.
То е като в казармата. Колкото си по на ниско трябва да ти е толкова по-гаден живота. Така не ти остава време да мислиш как да събориш стената... А и след време свикваш и ставаш послушен, какъвто очакват да си другаря и компания.

Който успя овреме да се ориантира и да мине по обиколни пътища (макар, че това по което минах аз трудно може да се нарече път) успя да се измъкне в рамките на 30-40 мин повече спрямо нормално минаване на магистралата...

Хубава държава, ама не случи на хора. :(

09.09 2013 в 12:08

Аз оттам минах. Уникални ями като от прахоляка който се вдигаше от колите се виждаше най много задницата на този пред теб...

09.09 2013 в 12:05

Е, сега по мостовете е съвсем прилично. А то помня времената, когато там спасяваха само други умения, други близки хора, друг господ, и беше въпрос дали ще успеят да дойдат навреме.

09.09 2013 в 11:50

Това е и проблема. Че ту това - ту онова.
Кажи "следващите 2 000 километра ще се тътриш с 260 км/ч - нема ядове. Кажи - с 40, понеже ..., също ще го направя. Обаче ни в клин, ни в ръкав през няколко километра ту може свръхзвук, ту ти вземаме книжката за превишени с 3 километра над 40 ..., по прЕчина че на братчеда кобилата обича да пикае отсреща ...
Гепи швепса.

09.09 2013 в 11:35

Цяла.
Идеята, заради която Борисов дойде на власт, беше да вкара в кауша Доган. После плавно се преля в построяването на Магистрала. После се оказа че я построил не съвсем Той, а най-накрая - че въпросното шосе не решава никой проблем, понеже никой не е и подозирал за тая част от транспортната задача:) Нито че тя изобщо съществува.
Аз не съм специалист по шосеен транспорт, няма да съм прочел и три метра книги по въпроса. Но даже за мене, и от общи съображения, е очевидно, че ...
Щеше да бъде много смешно, ако вече нямаше трупове по причината "магистрала".
Виж, знаеш за механиката на флуидите, да? Магистралата НЕ е непрекъснат флуид, уравненията на Стокс също са куцо приближение, механиката и все пак е по-сложна, от щастливия поток на папките на радостните чиновнички. Дори да се казват Павлова, или Борисова.
Пардон разбира се, ако съм объркал някои фамилии.

09.09 2013 в 11:19

Дай Боже !!!

09.09 2013 в 11:16

Каква магистрала е Хемус? На всеки километър знаци за ограничение на скоростта, асфалтът като в Румъния преди 20 години, завой след завой, тунели с наклони - измислена работа!!!

09.09 2013 в 11:07

Минче, на "Стефчо" се обръщай към сина си, към мене - както съм се представил.
Съжалявам за ехидността на хумора си, както умея. Ако не го разбираш - не бързай да ме съдиш, понякога аз също не съдя хората.