Делян Добрев спял с документите за "Белене"

25 януари 2013 в 08:50 2214 4

Делян Добрев. Снимка: БГНЕС
Делян Добрев. Снимка: БГНЕС

Делян Добрев носи и прибира документите, които открихме в кашони за цената на АЕЦ "Белене", дори спи с тях обяви премиерът Бойко Борисов в интервю пред bTV.

Той дори е довел в телевизията министърът на икономиката Делян Добрев без да са го канили. 

В понеделник Борисов беше довел Добрев и на откриването на новата система за залагания в тотото, за да покаже откритите в кашони в енергийното министерство документи. 

Той показа кореспонденция между RWE(германска компания, която се спрягаше за стратегически партньор на НЕК за АЕЦ “Белене”) и НЕК от 2008 г., която доказва, че проектът ще струва над 10 млрд. евро на България.

“Ние сега събираме 700 млн. лв., за да вдигнем от април пенсиите и ги събираме лев по лев, за да отидат при хората, а Станишев лъже хората, че ние сме изгонили RWE", обяви тогава Бойко. 

В отговор на това в четвъртък лидерът на БСП и бивш премиер Сергей Станишев обяви, че правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ е приело цена от 6,298 милиарда евро за изграждането на АЕЦ “Белене” и всяка друга обявена от премиера цифра може да се смята за спекулативна.

Той показа документ от 30 ноември 201о г. с цитираната горе сума и подпис на тогавашния генерален директор на държавната НЕК Красимир Първанов. Станишев се пошегува, че го изровил от “прашните кашони по Белене”.

"Целта на Станишев е да ни изкара, че всички сме маскари – това е неговата цел. Договор е документът, който поражда правни последици, а Станишев вчера вади един меморандум. Меморандумът няма никаква стойност", отговори днес Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови