Бойко: Събирам лев по лев за пенсии, а Станишев лъже народа

Нели Чолашка 21 януари 2013 в 14:44 5409 11

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

"Ние сега събираме 700 млн. лв., за да вдигнем от април пенсиите и ги събираме лев по лев, за да отидат при хората", обяви премиерът Бойко Борисов днес, след като показа кореспонденция между RWE (германска компания, която се спрягаше за стратегически партньор на НЕК за АЕЦ "Белене") и НЕК от 2008 г.

"Станишев лъже хората, че ние сме изгонили RWE. Учуден съм докъде може да стигне една наглост, как на бялото може да се казва черно...така откровено да се лъже", коментира Борисов.

Писмата, които е открил в някакви кашони енергийният министър Делян Добрев доказват, по думите на Борисов, че RWE са се оттеглили още 2008 г., защото не са искали да подпишат допълнение към договора с НЕК. Доказват още, че проектът струва над 10 млрд. евро.

Добрев толкова бързал да занесе документите на Борисов, че отишъл при него без вратовръзка.

По думите на Борисов германската компания е попитала предишното правителство "Откъде ще ги вземете парите, бе".

"Вземат 250 млн. евро - 500 млн. лв. (заемът от "Париба"), за да ги изпукат и май месец всички български данъкоплатци ще плащаме 400 млн. лв. 100 млн. лв. платихме миналата година.

Представяте ли се какъв лъжец (Сергей Станишев), какви наглеци и сега правят референдум. Ако някой се подлъже да каже "да", да каже откъде ще дойдат парите ", коментира още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки