Брюксел ще нагази в българската енергетика

28 март 2013 в 13:40 2023 1

Електрическа мрежа, Снимка: БГНЕС
Електрическа мрежа, Снимка: БГНЕС

По искане на държавата Европейската комисия ще направи задълбочен преглед на цялата верига на ценообразуване в българската енергетика. Това обяви днес премиерът Марин Райков. Той е получил съгласието на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой.

„На срещата с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой изразих съвсем конкретни очаквания. Тези очаквания бяха предимно по линия на това, което бяхме говорили и с Асен (Василев – бел.ред.) и с Екатерина Захариева – да осигурим преглед от генерална дирекция „Енергетика“ и ГД „Конкурентоспособност“ - задълбочен преглед на цялата верига по ценообразуване в енергетиката. Председателят Ромпой прие тази моя молба изключително благосклонно“, каза Райков.

Служебният премиер е разговарял с Ромпой и за младежката безработица в страната. „Всички сме много притеснени от това, че младежката безработица наближава 40 %. Ние сме длъжни да предприемем мерки бързо. За това ще имаме нужда включително и то съдействие от нашите европейски партньори", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл