Райков и Захариева в Брюксел заради енергетиката и еврофондовете

Последна промяна на 27 март 2013 в 07:56 1659 2

Служебният премиер Марин Райков. Снимка: БГНЕС

Премиер Марин Райков и двама от членовете на кабината са в Брюксел, където днес им предстоят разговори за ситуацията у нас, усвояването на еврофондовете и либерализацията на българския енергиен пазар.

Първата среща на Марин Райков ще е с председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой и се очаква да бъде посветена най-вече на усилията на служебния кабинет за икономическа и социална стабилност в България, на предстоящите избори, и на средствата, които се предвижда да получим от следващия 7-годишен евробюджет.

След това премиерът ще посети централата на НАТО, където ще разговаря с генералния секретар Андерс Фог Расмусен за българския принос към операциите на Алианса по света и за променящите се приоритети на НАТО на фона на новите глобални предизвикателства.

В същото време в Европейската комисия вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева и министърът на икономиката и енергетиката Асен Василев ще обсъждат с комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер какво може да направи служебното правителство за либерализация на енергийния ни пазар. През януари Еврокомисията обяви, че ще даде България на съд заради неизпълнение на две директиви за пазара на газ и електроенергия и, при липса на спешни мерки, страната ни е заплашена от дневна глоба от близо 17 хиляди евро плюс допълнителни финансови санкции.

Служебният вицепремиер Екатерина Захариева ще има и отделна среща с комисаря по регионалната политика Йоханес Хан за усвояването на еврофондовете у нас и напредъка по ключови проекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2013 в 11:02

СНИМКАТА КЪРТИ МИ(Ф)КИ.ТЕ ТИЯ ДВАМАТА ШЪ НИ ОПРАВЯТ.БОЖЕ,КАКВИ ЖАЛКИ ХОРА,НЕКАДЪРНИ..БЪЛГАРИО,ЗАЩО НЕ УМРЯ ПРИ ГРЕДЕТИН,МАЙЧИЦЕ ТЪЖНА?

27.03 2013 в 10:20

Пачаврите от телевизиите една по една си отиват, бардаците остават. Българските телевизии брутално нарушават правото на гражданите на личен живот и неприкосновеност, като ги следят и наблюдават без разрешение в домовете им.

Конституция
Чл. 32. (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.
(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.