Британски евродепутат плаши с нас избирателите

07 ноември 2012 в 10:19 2448 6

Годфри Блум СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Годфри Блум СНИМКА: ЕПА/БГНЕС

"Ако не попречим на румънските и българските граждани да имат свободен достъп до британските граници, през 2014 г.  ще има безпрецедентна вълна от престъпления във Великобритания."

Стряскащото изказване направи британският евродепутат Годфри Блум (Партията на независимостта) в публикуван в сайта "Пъблик сървис Юръп" материал, предаде БТА.

"Великобритания няма да може да спре притока на нови имигранти, защото ръцете на британското правителство са вързани и то не може да попречи на вдигането на ограниченията, ако не скъса договора, подписан от България и Румъния, когато те се присъединиха към Европейския съюз през 2007 г.", настоява Блум. Според него правителството се страхува до прогнозира колко българи и румънци ще отидат във Великобритания, след като предишната администрация силно е подценила броя на имигрантите през 2004 г. Тогава властите прогнозирали, че по-малко от 20 000 източноевропейци ще влязат в страната. Националната статистика обаче отчела, че през 2011 г. във Великобритания са работели над 600 000 души.

 Блум коментира още, че според статистиката населението на Румъния е намаляло с 12% от 2002 г. насам, след като стотици хиляди румънци са отишли да живеят в по-богати страни, сред които и Великобритания.

Британският депутат обръща внимание върху престъпленията с участие на румънци във Великобритания, като отбелязва, че 90% от кражбите от банкомати са дело на румънски банди, а група румънски джебчии е извършила над 180 кражби.

Още по-остри са изказванията му за България: "Българската администрация, финансирана от Европейския съюз, е корумпирана до мозъка на костите. Ако на върха започне гниене, то се просмуква надолу в цялото общество и ние не искаме това тук." 

В заключение Блум призовава министъра на вътрешните работи Тереза Мей "да се справи спешно с тази ситуация, да скъса подписания от лейбъристите договор, за да защити нашите граници и граждани".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!