Британец забрани на източноевропейци да влизат в рибарника му

Вероника Шербанова 12 април 2013 в 12:28 3107 5

Британец забрани на източноевропейци да влизат в рибарника му. Снимка: BBC
Британец забрани на източноевропейци да влизат в рибарника му. Снимка: BBC

Британец постави табела на входа на развъдника си, с която забранява на източноевропейци достъп до него, съобщи Би Би Си.

Еди Уайтхед поставил табелата с надпис No Eastern Europeans (Забранено за източноевропейци), след като от рибарника му е бил откраднат шаран на стойност 10 000 британски лири. По думите му виновни за това са източноевропейци, които посетили развъдника преди края на работното време.

75-годишният мъж посочи, че рибарника има строга политика, според която уловената риба се пуска отново на свобода. Правилата се обясняват на всички посетители и те са добре запознати с тях, допълва той.

Източноевропейците обаче често идват малко преди рибарникът да затвори и вземат уловената риба със себе си, коментира той. „В Полша, или откъдето и да идват, са свикнали, че каквото се улови, се изяжда. Те трябва да разберат обаче, че сега са в Англия и не могат да правят това тук“, казва Уайтхед. Това било и причината да постави табелата преди 4 месеца.

Срещу Уайтхед е започнало разследване, след като в полицията са получени сигнали, че поставената на входа на собствеността му табела е расистка. Служителите на реда са посетили развъдника миналата седмица и са наредили на собственика да махне табелата.

Разследването ще продължи. То трябва да установи дали има извършени нарушения. Всички твърдения за расово мотивирани престъпления се третират много сериозно и се подлагат на подробно разследване, обявиха от местната полиция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика