Бриго Аспарухов: Аз направих Бойко главен секретар

Последна промяна на 09 февруари 2013 в 10:42 13270 8

Бриго Аспарухов
Бриго Аспарухов

Интересна история как Бойко Борисов е влязъл в политиката, разказа бившият шеф на разузнаването Бриго Аспарухов пред БНТ.

През 2000 г. тогавашният председател на БСП Георги Първанов поканил на посещение у нас Генадий Зюганов, шеф на Руската комунистическа партия. Бойко Борисов бил негов охранител. Бриго Аспарухов се запознал с него за пръв път тогава, а Борисов му направил добро впечатление.

Бодигардът на комунист N1 на Русия споделил пред влиятелния в БСП Аспарухов, че много мечтае да се върне отново в МВР.

Аспарухов оценил качествата му и когато му се отдала възможност да помогне на Борисов, го предложил за главен секретар на МВР.

"Как помогнахте - отидохте при Царя и му предложихте Борисов за главен секретар", бе въпросът на водещият Асен Григоров.

"Да. И не само. За да забиеш топката, първо трябва някой да ти я вдигне", пък бе загадачният коментар на бившият разузнавач.

Бриго Аспарухов е шеф на разузнаването от 1991 до 1997 г. Назначен е от президента Жельо Желев и е отстранен скоро след като Петър Стоянов поема властта. В следващите години минава за близък до БСП, но това не пречи да се окаже сред хората, които организират идването на Симеон Сакскобургготски в България. След като НДСВ печели изборите, Симеон се опитва да го назначи за свой съветник по националната сигурност, но не успява.

Аспарухов намекна, че ролята на Борисов в Будагейт е по-голяма, отколкото е известно сега:

"Борисов е човек, който винаги се хвърля изцяло в това, с което се занимава. Той е истински тенисист, истински футболист. Бил е отличник в началното училище, примерен комсомолец, добър пожарникар", обясни разведчикът. Според него по случаят Буда ще излизат още много данни, а Борисов ще има проблеми с хора, които е засегнал.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2013 в 23:34

Аз вика го назначих и ся кво да ти кажем мерси ли

10.02 2013 в 16:10

е му е лесно и на тоя Бригадир - да се прави на шушумига - шеф на разузнаване, имал контакти с КОБУРГА и си гърми възможността за ходотайства да се сазначи някой просто защото се запознал с някакво бивше пожарникарче с мераци и хоп- уговаря дъртия Кобург да го назначи за гл.секретар- говори частица истина за да не излезе главното-колко милионни са били предложенията до Кобурга за да не откаже- като по Костурица - българите казват, че една работа ако не стане с пари,ще стане с много пари, или по мафиотски- пердложение ,на което Кобурга не е устоял. Пита се - каква е далаверата на Бригадирчо

10.02 2013 в 10:08

Бригадир А. = подлец, мръсник и предател, който е за
затвора.

10.02 2013 в 03:56

Отдавна предполагах , че Бриго е пьлен идйот , но той надмина себе си

09.02 2013 в 21:38

Бриго ли си, Брего ли си, щом ти си го направил, значи сега да си го взимаш и да го направиш обратно пожарникар!!!

09.02 2013 в 20:15

Не уцелихме на диктатор за съжаление. Отново...

09.02 2013 в 12:10

Човек, комуто са денонсирали името "Бригадир", говори за "Буда".

09.02 2013 в 11:28

В оценката, която Бриго дава на Бойко Борисов прозира търсена оценка за самия себе си: "истински" такъв, истински инакъв. "Примерен комсомолец" означава НАТЕГАЧ, "добър пожарникар" никога не е бил, защото не е гасил пожари. Виж да е бил във бъзродителния процес- Да . Със сигурност ! Най му прилича. Така, драги ми другарю Бриго Аспарухов, ходи се скрий някъде и си яж пенсията.